Uutuuskirja: Tämän takia Matti Nykänen ei tykännyt Matti-elokuvasta – tämä oli hänen suosikkielokuvansa

Matti Nykäsen elämäkerta Elämä oli laiffii ilmestyi tällä viikolla.

Marko Lempisen ja Jussi Niemen uutuuskirjassa kerrotaan myös Nykäsen suhteesta hänestä tehtyyn, Aleksi Mäkelän ohjaamaan Matti-elokuvaan.

Matti-elokuva tuli ensi-iltaan vuonna 2006, ja se sai kaikkiaan 460 000 katsojaa Suomessa.

Nykänen ei osallistunut elokuvan tekemiseen, mutta hän sai siitä hyvän korvauksen, kirjan mukaan useita kymmeniätuhansia euroja.

Hän suostui markkinoimaan elokuvaa Suomen lisäksi muun muassa Saksassa ja Norjassa sekä Torinon olympialaisissa.

Kirjan mukaan Nykäinen ei tykännyt Matti-elokuvasta, vaikka muuta julkisesti väittikin.

Kulisseissa Matti oli itkenyt nähtyään elokuvan ensimmäisen kerran. Elokuvassa esitetyt kohtaukset olivat jopa kiltinpuoleisia todellisuuteen nähden, mutta koska ne olivat syleilleet totuutta, sen kohtaaminen oli satuttanut”, Lempinen ja Niemi kirjoittavat.

Nykästä myös harmitti, että hänen hyppyuransa ei saanut elokuvassa kovin suurta huomiota. Nykäsen kaverit olivat puolestaan kummastelleet sitä, miksi Matista oli luotu kuva, jonka mukaan hän olisi ”täysin kaikkien vietävissä”.

Nykästä näytteli elokuvassa Jasper Pääkkönen ja hänen silloista vaimoaan Mervi Tapolaa puolestaan Elina Knihtilä.

Kirjan mukaan Mervin rooliin oli vaikea saada naisnäyttelijöitä ja myös Tapola itse oli vastustanut voimakkaasti elokuvaa ja hahmoaan.

Juttu jatkuu…

Koomikko Sacha Baron Cohenin tähdittämä räävitön komediaseikkailu oli Nykäsen mieleen.”

Uuno Turhapuro -elokuvia ihaillut Nykänen katsoi myös luonto-ohjelmia ja jenkkisarjoja. Yksi elokuva oli erityisesti hänen mieleensä: vuonna 2006 ensi-iltansa saanut Borat.

– Muistan yhä elävästi, kuinka Matti nauroi elokuvaa katsoessaan vedet silmissään ja maha kippuralla – ja siis läpi leffan. Silloin minä nauroin oikeastaan enemmän Matin aidolle hyvän olon tunteelle kuin itse elokuvalle, Nykäsen ex-kihlattu Susanna Ruotsalainen muistelee kirjassa.

Elämä oli laiffii! on saatavana myös e-kirjana. Lue näyte tästä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

  1. Mainitsin virheestä elokuvan julkaisuvuodessa. Miksei viestiäni julkaistu? Tämä ei tietääkseni ole käytäntö verkkotoimituksissa?

Kommentit suljettu.