Uutuuskirja: Rob Halford joutui tuuraamaan Ozzya Black Sabbathin jättikeikalla parin tunnin varoitusajalla – ”hyvin meni, paitsi yhden asian tyrin…”

Legendaarisen heavy metal -yhtye Judas Priestin laulajan Rob Halfordin (s. 1951) muistelmateos Tunnustan – Omaelämäkerta (Johnny Kniga) julkaistiin lokakuussa.

Analyyttinen ja lämminhenkinen ja Halfordin itsensä kirjoittama teos kertaa elämän tapahtumia kaunistematta. Legendaarinen metallilaulaja kertoo myös elämänsä varjopuolista, kuten päihdeongelmistaan ja nuorena koetusta hyväksikäytöstä

Halford muistelee kirjassaan myös unohtumatonsa keikkaa, jossa hän tuurasi Ozzy Osbournea Black Sabbath-yhtyeen vokalistina.

Vuonna 2004 Judas Priest kutsuttiin Ozzfest-festivaalikiertueelle. Samalla alkoi bändin uusi tuleminen yhtyeeseen palanneen Halfordin kanssa.

Kun kiertuetta oli takana seitsemän viikkoa ja se oli pysähtynyt Philadelphiaan, Halford sai hotellihuoneeseen puhelun Ozzyn vaimolta Sharon Osbournelta, joka toimi Ozzfest-kiertueen ”päällikkönä”.

Puhelu oli yllätys Halfordille, koska ”Rouva O” ei ollut koskaan soittanut hänelle. Pian syykin selvisi. Sharon kertoi, että Ozzylla ääni oli alkanut kärsiä. Hän kysyi, olisi Halfordilla mahdollista tulla apuun ja hoitaa yksi Sabbathin keikoista?

”Kirkas déjà-vu-tunne piirtyi esiin. Ajatukseni vilistivät, mutta yksi niistä oli muita väkevämpi: Sharon Osbournelle ei sanota ei.”, Halford muistelee hetkeä.

Tehtävä ei ollut helppo, Sabbathin keikkaan oli aikaa kolme tuntia ja välissä oli vielä Judas Priestin oma keikka.

”Sharon muiskautteli luuriin läjän ilmasuukkoja, lupasi lähetin tuovan nyt heti VHS:n, johon oli nauhoitettu yksi Sabbathin keikoista samaiselta kiertueelta, ja lopetti puhelun. Minua alkoi hermostuttaa oikein tosissaan”

Lähetti toi nauhan tuntia myöhemmin, ja minä juoksin keikkabussiimme, työnsin kasetin peräosan oleskelutilan nauhuriin ja lauloin Ozzyn kanssa koko matkan keikkapaikalle.

Keikalla oli apuna Ozzyn käyttämä prompteri, josta hän sai luettua sanat.

Halfordin mukaan yleisön seasta kuului buuausten ja hyvä-huutojen sekamelskaa hänen astellessa lavalle.

Osa faneista oli hyvin pettyneitä… heidän joukossaan yksi tyyppi aivan eturivissä. Kun avasimme ”War Pigsillä”, mies ei tehnyt muuta kuin vain sylki päin minua. Käytin Ozzyn teleprompteria ja roudarin oli tultava biisin lopussa pyyhkimään ruutu räästä. Tosi kiva!, Halford kirjoittaa kirjassaan.

Halfordin mukaan pettynyt yleisö pääsi lopulta yli ”Voi vittu, Ozzy puuttuu!” -vaiheestaan ja sen jälkeen ”Ei helvetti taas toi tyyppi Judas Priestistä!” -vaiheestaan ja sitten hyväksyi hänet.

”Nautin siitä, luukutin täysillä ja hyvin meni, paitsi että… tyrin ”Paranoidin”. Aloitin kolme tahtia liian aikaisin. Voi perse! Se ainoa Sabbathin biisi, jota tosiaan ei haluaisi tyriä, on ”Paranoid”! Mutta sitä lukuun ottamatta show oli käytännössä moitteetonta työskentelyä”, hevilegenda kuittaa.

Lue myös Rob Halfordin muistelmat kertovat Judas Priestin tuhkimotarinan ja hänen traagisen kasvutarinansa keskellä homovihamielistä maailmaa

Tunnustan – Omaelämäkerta. on saatavilla Markus Niemen lukemana äänikirjana ja e-kirjana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone