Uusi aikakausi alkaa tänään suomalaisessa TV-historiassa – syksyn sarjatapaus

aallonmurtaja 2

Tänään käynnistyvä kotimainen Aallonmurtaja-sarja on ensimmäinen suomalainen alkuperäissarja C More -suoratoistopalvelussa.

Aallonmurtaja käynnistää uuden aikakauden MTV:n draamasarjojen esittämisessä. Tästä lähtien uudet kotimaiset draamat tullaan näkemään ensisijaisesti ensin C More-striimauspalvelussa, ja vasta myöhemmin Maikkarin tv-kanavilla.

Aallonmurtaja-sarjan avausjakso esitetään myös MTV3-kanavalla lauantaina 2.9. klo 21.

Rikollismaailman sijoittuva Aallonmurtaja on samalla MTV:n peliavaus kotimaisen Nordic Noirin kentällä. Sarja sijoittuu rikollismaailmaan, mutta keskeisenä teemana on myös epätavallisten ihmisten rakkaustarina.

Sarjan ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Kurvinen ja käsikirjoittaja Miira Karhula halusivat tehdä valtavirrasta poikkeavan rikossarjan. Lähtökohtana oli rikollisen näkökulma.

”Totesimme, että useimmat näkemämme Nordic Noir -sarjat on tehty poliisin näkökulmasta. Meitä kiinnosti ajatus rikollisten näkökulma. Lisäksi halusimme sarjaan vahvoja naishahmoja. Helmasyntinä on, että nainen esitetään usein sarjoissa mieheltään neuvoja kyselevänä bimbona”, Mika Kurvinen kertoo Mesta.netille.

Päähahmoina nähdään pariskunta, Tuula (Maria Ylipää) ja Upi (Turkka Mastomäki), jotka tavallisen perhe-elämän lisäksi pyörittävät rikollisliigaa Kotkassa. Liiga salakuljettaa itärajan yli niin huumeita kuin aseita. Upin pyrkimyksenä on keskittyä laillisiin bisneksiin.

Ohjaajan mukaan Aallonmurtaja sopii sekä jännityksen että ihmissuhdedraamojen ystäville.

”Pohjimiltaan tämä on ihmisuhdedraama, joka on täytetty jännityksellä. Myös huumoria on enemmän kuin tämän gengren sarjoissa on tapana.”

Aallonmurtaja alkaa C More –suoratoistopalvelussa lauantaina 2.9. C Moren lisäksi Aallonmurtaja tulee näkymään Elisa Viihteen C More -tilaajille. Avausjakso esitetään MTV3-kanavalla.

Jatkossa Aallonmurrajan jaksot ilmestyvät kerran viikossa torstaisin. Kolmas jakso ilmestyy 7.9.

Katso esitystiedot ohjelmaoppaasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone