Unisonic: Light Of Dawn

unisonic

”Superorkesteri” Unisonic eli Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray), Michael Kiske (Helloween), Mandy Meyer (Asia, Krokus), Dennis Ward (Pink Cream 69) ja Kosta Zafiriou (Pink Cream 69) ei unohda power metallia toisellakaan kokopitkällä kiekollaan nimeltään Light Of Dawn. Levyn aloittava Your time has come on suoraa jatkumoa takavuosien Keeper Of The Seven Keys -levyille. Jatkossa Unisonic poistuu suosiolla hunajaisimmasta retroilumoodista, bändin power metal pyrkii lähestymään 2000-lukua. Muitakin lisukkeita löytyy, power metal ei ole suinkaan ainoa kulkusuunta. Your time has come -siivun jälkeen bändi kätkee tyystin Helloween-juuret – Exceptional on kuin Asia-coveria veivaava Queensrÿche (vokaaleissa ilmiselvä Geoff Tate).

Laiskavauhtinen mutta mehukkaasti riffittelevä Not gonna take Anymore on kuin suoraan Pink Cream 69:n kiekolta. Tunnelmallinen hard rock -jyrä Night of the long knives päästää Michael Kisken irti – mahtavaa keuhkoamista. Sokerinen puolislovari Blood vaikuttaa hieman ponnettomalta, pakkoslovari, mutta laiska When the deed is done on jo liian syvllä AOR-hymistelyn tylsimmällä jättömaalla. Manhunter osoittautuu liian siistiksi mutta löytyyhän levyn loppupuolelta myös yksi timantti – Throne of the dawn on nautittavan tiukka, timmi ja kertosäkeen kohdalta kohtalokkaan tarttuva power/melodisen metallin rynkytys.

Unisonic esittelee vaihtelevan kokonaisuuden, jossa on hittejä mutta myös huteja ja vähemmän raskastekoisia dieettiversioita. Kiekon yleissoundi on tuunattu turhankin pehmeäksi. Muutamassa siivussa taustalle on ahdettu tavaraa myös turhan suurella kauhalla. Siinä mielessä valitettavaa, että hienojen biisien joukkoon on eksynyt muutamia rikkaruohoja ja tunnelmaa syöviä puhdittomia hetkiä. Välttämättä kiekkoa ei ensimmäisenä suosittelisi yltiöpäisen die har -power metallistin ostoslistalle. Melodisemman hevanderin ystävät löytävät kyllä aihetta hurmioon.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone