Tutkimus: Suoratoistopalveluiden suosio kasvaa ‒ muutos nopeinta 46‒65-vuotiaiden keskuudessa

televisio elisa viihde

Suomalaisten suoratoistopalveluiden käyttö yleistyy edelleen. Elisan teettämästä Näin Suomi viihtyy -tutkimuksesta selviää, että jo 68 prosentilla suomalaisista on käytössään vähintään yksi ja 40 prosentilla vähintään kaksi maksullista suoratoistopalvelua.

Tutkimuksen mukaan suoratoistopalveluiden osuus katselemiseen käytetystä ajasta on kasvanut ja suoraan lähetysaikaan katsomisen osuus pienentynyt. Maksullisten palvelujen osuus sisältöjen katseluun käytetystä ajasta oli 24 prosenttia, kun kaksi vuotta aiemmin osuus oli 17 prosenttia

Näin Suomi viihtyy -tutkimuksesta käy myös ilmi, että tv-ohjelmien katsominen älypuhelimella lisääntyy vuosi vuodelta: neljä kymmenestä suomalaisesta katsoo viikoittain ohjelmasisältöjä älypuhelimella.

Ohjelmien katsominen älypuhelimella yleistyy nopeimmin yli 25-vuotiaiden keskuudessa- Puolestaan niiden 26‒50-vuotiaiden osuus, jotka käyttivät mobiililaitetta sisältöjen katseluun vähintään viikoittain, kasvoi vuodessa 11 prosenttiyksikköä.

Sarjat ovat suomalaisten suosimaa sisältöä kaikissa ikäryhmissä sekä naisten että miesten keskuudessa. Kaksi ikäryhmää kuitenkin poikkeaa hieman muista: 15‒17-vuotiailla miehillä pelisisällöt ja 18‒25-vuotiailla miehillä lyhyet videot kiilaavat sarjojen edelle suosituimpina kategorioina. Näilläkin ikäryhmillä sarjat tulevat suosituimmuusjärjestyksessä kakkosena.

Nuoret naiset suosivat tosi-tv:tä ja iäkkäämmät naiset viihdeohjelmia, kun taas miesten suosituimmissa sisällöissä näkyvät urheilu ja vanhemmissa ikäryhmissä uutiset ja dokumentit. Elokuvien suosio on tasaista sekä naisten että miesten keskuudessa kaikissa ikäryhmissä.

”Sisältöjen kuluttamisen muutos on tällä hetkellä nopeinta 46‒65-vuotiaiden keskuudessa: sisältöjen katselu maksullisista palveluista on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa tässä ikäryhmässä. Sisältöjen kulutuksen murros yhä yksilöllisempään suuntaan leviää nuoremmista ikäryhmistä vanhempiin”, Elisa Viihteen liiketoimintajohtaja Sami Aalto toteaa.

Tutkimuksen toteutti Elisan toimeksiannosta Prior Konsultointi. Tutkimukseen vastasi 1264 henkilöä. Vastaajat ovat 15–75-vuotiaita suomalaisia internetin käyttäjiä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone