Tuska Utopia yhdistää matkailuohjelman ja metallimusiikin

Tuska Utopia on Tuska-organisaation luoma ja tuottama konsepti – ainutlaatuiset metallikonsertit, visuaalisen musiikkivideoestetiikan ja matkailuohjelman yhteen kietova Tuska Utopia saa ensi-iltansa nyt marraskuussa.

Industrial metal -suosikki Turmion Kätilöt nähdään Suvilahden kaasukellossa 13. marraskuuta, power metal -yhtye Battle Beast salaisessa kivilinnassa 20. marraskuuta ja sellometallin sanansaattaja Apocalyptica Pälkäneen rauniokirkossa 27. marraskuuta.

Liput kaikkiin jaksoihin ovat myynnissä SemiLiven alustalla.

Tunnin mittaisissa jaksoissa nähdään konsertti ja artistihaastattelu sekä tutustutaan kohteeseen matkailuohjelman hengessä. Kuvauspaikkojen saloja selvitettiin yhdessä historioitsija Teemu Keskisarjan kanssa, ja ohjelmassa niihin sukelletaan muun muassa Lost Societysta tutun Samy Elbannan johdolla. Ohjaajana toimii niin television kuin musiikkivideoidenkin puolella ansioitunut Taku Kaskela.

“Sarja nostaa keikkojen visuaalisuuden aivan toiselle tasolle. Oli varsinainen ohjaajan unelmaduuni päästä luomaan uusia utopistisia maailmoja meille suomalaisille tuttuihin sielunmaisemiin musiikin ja valosuunnittelun keinoin”, Kaskela innostuu.“Tuska Utopian voima perustuu kuratointiin artistin ja konserttipaikan välillä, mistä syntyy tarina, jännite sekä yksittäisiä konsertteja yhteen sitova teema. Sarjan nimi toimii ikään kuin lukuohjeena: jokainen jakso kurkistaa yhtäältä todelliseen, olemassa olevaan suomalaiseen maisemaan ja toisaalta sarjaa varten luotuun fantasiapaikkaan” 

”Tämä ei ole vain korvaavaa toimintaa nyt, kun tapahtumat ovat pannassa. Parhaimmillaan onnistumme synnyttämään uutta crossover-kulttuuria, jonka näen jatkavan omaa polkuaan myös kriisin jälkeen”.

Tuska Utopia

Pe 13.11.2020 klo 21 Turmion kätilöt, Suvilahden kaasukello (jakso ostettavissa 15.11. klo 21 asti)
Pe 20.11.2020 klo 21 Battle Beast, salainen kivilinna (jakso ostettavissa 22.11. klo 21 asti)
Pe 27.11.2020 klo 21 Apocalyptica, Pälkäneen rauniokirkko (jakso ostettavissa 29.11. klo 21 asti)

(Katseluoikeus á 14,90 €. Katseluoikeus on voimassa 48h.)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone