Turmion Kätilöt: Diskovibrator

Turmion Kätilöt, ’teknometallin’ Petri Nygård, on lupaillut kuudennelle kokopitkälleen Diskovibrator lisää teknoa ja samalla enemmän metallia. Ja sitähän saadaan. Kaikkea on enemmän, paitsi biisejä ja sovinnaisuutta. Ainakin soundien osalta Diskovibrator on orkesterin uran pöyhkein ja massiivisin teos. Myös bändiin selkeästi liitettävä tahallinen kettuilu elää ja voi hyvin, Vesku Jokisen mieleen tuova veetuilu on maukasta. Muutama törkyteksi alittaa jälleen kaikki soveliaana pidettävät raja-aidat. Lataa ja varmista on kuin Rammsteinin Pussy, tahallisen törkeä. Älä ota sitä vakavasti. Toisaalta, Turmion Kätiltöt ei ole sen pahempi kuin Rammstein.

Kyseinen Lataa ja varmista on myös raskaalta olemukseltaan kiekon tukevinta antia. Sinä saatana ja Ranteet auki muodostavat edellämainitun ’pystypanon’ kanssa epäpyhän kolminaisuuden, joiden avulla mopoauto saa kyytiä ja pussikalja maistuu astetta laadukkaammalta. Albumin ’hittibiisi’ Hyvissä höyryissä jää pyörimään aivokoppaan kertakuulemalla. Tosin viisua tuskin soitetaan Radio Novalla. Levyn yllättäjä on herkistelevä Sinulle – niin että kuka puhui huumoribändistä? Kiekon lopettava teknohäröily To be contiuned act 2 on ihan kiva mutta viisun kohdalla skip-näppäin on ahkerassa käytössä.

Turmion Kätilöt teki jo edellisellä albumillaan toimivan rikoksen hyvää makua ja sovinnaisuutta vastaan. Diskovibrator tekee kaiken vielä paremmin (tai huonommin, riippuu näkökannasta). Kätilöt ei ole Rammstein, ennemminkin ’henkinen’ yhteys löytyy Klamydian ja Kotiteollisuuden suuntaan. Mutta onneksi Turmion Kätilöt räyhää ihan omissa nimissään. Kaikkien ei tarvitse tykätä ja jos tykkää, sekään ei ole laitonta. Perverssinä ajatuksena mieleen nousee Suomen ’iskelmä-teknon’ kruunaamattoman prinssin Tauskin ja Turmion Kätilöiden mahdollinen yhteistyön sekasikiö – siinä voisi olla kielletyn hedelmän tuntua!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone