Tuore diili Netflixin kanssa – mikä mies on ”Bollywoodin kuningas” ja yksi maailman suosituimmista näyttelijöistä

shah-rukh-khan

Netflix ja Red Chillies ovat tehneet diilin, jonka ansiosta intialaisen elokuvan supertähti, ”Bollywoodin kuningas”  Shah Rukh Khan saadaan Netflixin kautta miljoonille ihmisille.

Khanin tuorein elokuva leviää Netflixin kautta ja sopimuksen on tarkoitus olla alku laajemmalle yhteistyölle Netflixin ja intialaisen elokuvateollisuuden kanssa.

Sopimuksen toinen osapuoli eli Red Chillies on Khanin johtama  tuotantoyhtiö.

”Kuningas Khanin” ensimmäinen Netflix-leffa on Dear Zindagi, joka julkaistiin teattereissa 25.11.

Netflixin kautta on katsottavissa myös Khanin tähdittämät Happy New Year, Dilwale ja Om Shanti Om.

51-vuotias Shah Rukh Khan on voittanut lukuisia paikallisia filmialan palkintoja. Näyttelijä on Intiassa supertähti. Khan on nähty urallaan yli  80 Bollywood-leffassa. Khan on usein ”romanttinen sankari”, tosin Khan on näytellyt myös konnan rooleja. Vuonna 2004 Swades-niminen leffa toi miehelle jälleen palkinnon parhaasta miespääosasta. Voitto ei ollut yllätys, sillä Kahn oli ehdolla kyseisessä kategoriassa kolmella sinä vuonna ilmestyneellä elokuvallaan!

Kahn on juontanut myös televiossa (Haluatko miljonääriksi sekä Are You Smarter Than a 5th Grader –sarjan paikallista versiota), hän on myös laulaja. Erään tutkimuksen mukaan Khan on maailmalla tunnetumpi kuin Tom Cruise. Khan on listattu Forbesin toimesta kolmesti Intian julkkisten palkkakuninkaaksi. Näyttelijän omaisuuden arvoksi lasketaan 500-600 miljoonaa dollaria. Khan on myös valittu Aasian seksikkäimmäksi mieheksi.

Khan kieltäytyi aikoinaan roolista Danny Boylen valtavan suosion saaneessa Slummien miljonääri -elokuvassa.

Vuonna 2008 Newsweek listasi Khanin maailman 50 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon. Elokuvan alalla mies on yksi maailman suosituimmista – ellei kaikkein suosituin näyttelijä.

(Netflix myös Elisa Viihteen kautta)

(Lähde osittain Netflix)

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone