Tommi Korpela paljastaa lukuvinkkinsä ja kertoo, aikooko hän kirjoittaa kirjan

Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin kuuluva Tommi Korpela tunnetaan myös intohimoisena perhokalastajana.

Korpela ja hänen näyttelikaverinsa Kari Hietalahti julkaisivat keväällä tietokirjan Perhokalastuksen jäljillä (Tammi). Uudenlainen ja myös äänikirjana julkaistu kalastuskirja on saanut Korpelan mukaan hyvän vastaanoton.

”Parhaalta on tuntunut se, että kovasti arvostamani perhokalastajat ovat antaneet kirjasta positiivista palautetta. He ovat sanoneet, että siinä on uutta tietoa myös heille, erittäin kokeneille kalastajille”, Korpela sanoo.

”Oli hienoa huomata, että meidän ajatuksemme helppolukuisesta ja viihteellisestä haastattelutyylistä toimi hyvin kirjassa. Se on tietokirjatekstiin verrattuna nopeampaa ja hauskempaa luettavaa.”

Monet Korpelan kollegat, kuten Peter Franzen ja Jussi Nikkilä, ovat kirjoittaneet romaaneja. Onko sinulla muhimassa oma kirja?

”Olen kirjoittanut käsikirjoituksia, mutta ihmettelisin suuresti, jos julkaisisin jonain päivänä kirjan. Tämä perhokalastuskirja oli ihan erikoishomma, joka lähti liikkeelle laajasta ystäväpiiristämme, jolla on valtavasti tietoa kalastuksesta”, Korpela sanoo.

Korpela paljastuu kuitenkin innokaaksi kirjojen lukijaksi.

”Sain juuri Tommi Kinnusen Lapin sotaan sijoittuvan Ei kertonut katuvansa -kirjan, jossa suomalaiset naiset lähtevät saksalaisten sotilaiden matkaa ja palaavat takaisin. Tarina vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta”, Korpela vinkkaa.

”Luin hiljattain myös Jörn Donnerin pojan Otto Gabrielssonin kirjan (Rikkaruoho –Viimeinen kirje isälle). Lisäksi minulla on kesken Patrik Svenssonin kirja Ankeriaan testamentti”, hän luettelee.

Korpela näyttelee Elisa Viihteen uudessa Makkari-sarjassa. Hänen tähdittämä Viimeiset -elokuva saa Suomen ensi-iltansa 27.11

Korpela on kuvannut kesän ja syksyn aikana Nyrkki-sarjan toista kautta. Kirsti ja Katri Mannisen käsikirjoittaman vakoojasarjan uusi kausi tulee katsottavaksi Elisa Viihde Aitioon loppuvuodesta 2021.

”Nyrkki on korkeatasoista viihdettä ja eräänlaista agenttisarjakuvaa, jossa seikkaillaan, vakoillaan ja mennään välillä kieli poskessa”, Korpela tunnelmoi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone