Ti-Ti Nalle valloittaa sydämiä sukupolvesta toiseen – ”Lapsiperheiltä saatu palaute on paras energialähteeni”

ti ti nalle 3

Riitta Korpelan luoma satuhahmo Ti-Ti Nalle on ilahduttanut lapsia lähes 30 vuoden ajan. Uudessa Ti-Ti Nalle Mallorcalla -elokuvassa nalleperhe nauttii Välimeren lämmöstä.

Lastentarhan- ja musiikkileikkikoulunopettajaksi opiskellut Riitta Korpela keksi herttaisen nallehahmon pitäessään Sibelius Akatemian näytetunteja lapsiyleisön edessä 80-luvulla. Hän mietti kuumeisesti, miten hän saisi luotua interaktiivisuuden itsensä ja lasten välille. Sitten hän pyysi äitiään virkkaaman pienen nallen – niin syntyi Ti-Ti Nalle.

”Kun laitoin Ti-Ti Nallen olkapäälleni ja kommunikoin sen kautta, huomasin heti, miten suuri merkitys kommunikointivälineellä on lapsille”, Riitta Korpela muistelee 30 vuoden takaisia tapahtumia.

Ti-Ti Nalle lukeutuu Suomen suosituimpiin lastenhahmoihin. Se on valloittanut lasten sydämiä sukupolvesta toiseen.

Satuhahmo on seikkailut lukuisilla videotallenteilla, televisiossa, kirjoissa, äänilevyillä ja konserttisalikiertueilla. Vuosituhannen alussa Ti-Ti Nallelle perustettiin nimikkotalo Ikaalisiin.

Maailma on muuttunut hurjasti Ti-Ti Nallen syntymän jälkeen. Ensimmäisillä Ti-Ti Nalle -faneilla on jo omia lapsia.

”Nykyisin monet äidit ja isät kertovat katsoneensa pienenä Ti-Ti Nallea ja nyt heidän koko perheensä fanittaa sitä. Lapsiperheiden kohtaamiset ja heiltä saatu palaute on paras energianlähteeni.”

”Vaikka lapsiperheiden elämä on muuttunut hektisemmäksi, lapset ovat yhtä avoimia ja vilpittömiä kuin ennenkin”, Korpela pohtii.

ti-ti nalle

Riitta Korpela on nöyrästi kiitollinen saadessaan tehdä rakastamaani työtä. Parasta työssä on sen monimuotoisuus: Jokainen Ti-Ti Nallen kanssa vietetty päivä on erilainen.”

Nallehahmolla on myös tyollistävä vaikutus. Hektisinä kesälomakuukausina Ti-Ti Nalle työllistää jopa kolmekymmentä henkilöä Ikaalisten Nalletalolla. Kiertueilla kuljetaan 15-metrisellä Ti-Ti-rekalla ja isolla henkilökuljetusautolla. Produktio on kasvanut suureksi alkuvuosista.

”Kun alkuvuosina saatoin istahtaa lattialle pienen lapsiyleisön sekaan ja kysellä heidän kuulumisia, niin nykyisin esitykset ovat suurissa saleissa ison yleisön edessä ja mukana on paljon henkilökuntaa.”

Viime kesäkuussa nalleperhe matkusti Mallorcan saarelle kuvamaan Ti-Ti Nalle Mallorcalla -elokuvaa. Kuvausryhmä sai käyttöönsä vanhan purjeveneen, jolla he seilasivat Välimerellä.

”Perillä teimme yhteistyötä espanjalainen tuotantoyhtiön kanssa. Sen takia meidän ei tarvinnut kuljettaa Espanjaan omaa kalustoa ja henkilökuntaa. Riitti kun pakkasimme nallet valtaviin jääkiekkokasseihin.  Suomesta lensi Espanjaan itseni ja nallejen lisäksi ohjaaja Riku Suokas.”

”Vaikka Mallorcalla oli hektistä ja kuumaa, kuvausreissu oli hauska ja mielenkiintoinen kokemus. Olen myös hyvin tyytyväinen Ti-Ti Nalle Mallorcalla -tallenteeseen”, Korpela toteaa.

Nalleperheen tarinalle ei näy loppua. Ensi kuussa Ti-Ti Nalle starttaa Joulupukki hirsimetsässä -musikaalikiertueelle. Ensi vuonna luvassa on Ti-Ti Nallen 30-vuotisjuhlavuosi. Silloin luvassa on noin 120 esiintymistä ja jotain spesiaalia, jota ei sopimusteknisistä syistä voi vielä paljastaa.

Tulevana lauantaina (28.10. klo 14-15.00)  Riitta, Ti-Ti Nalle. Tau Nalle ja Joulupukki vierailevat Elisa Kulmassa. Tilaisuudessa voi katsoa Ti-Ti Nalle Mallorcalla -elokuvaa isolta screeniltä ja uiskennella pallomeressä.

”Muistutin juuri Joulupukkia, että ottaa kitaransa mukaan Elisa Kulmaan. Voimme lauleskella yhdessä ja tehdä muutakin hauskaa, mitä nyt keksitäänkään”, Korpela innostuu.

Voit katsoa Ti-Ti Nalle -tallenteita Elisa Viihteestä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone