Terveet Kädet, vielä kerran – Läjä Äijälältä luvassa lyhyen kiertueen verran pelkästään TK:n 80-luvun materiaalia

Maamme legendaarisin hardcore-yhtye Terveet Kädet tekee klubirundin ensi viikolla.

Läjä Äijälän luotsaama Terveet Kädet -yhtye lopetti toimintansa 2016 liki neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen. Äijälä ilmoitti, että yhtye ei ollut hänelle enää ajankohtainen. Tuolloin bändi laittoi pillit pussiin, ja sen viimeisin kokoonpano jatkoi keikkailua sekä levyjen tekoa Lapin Helvetti -nimellä, julkaisten nimeään kantavan debyyttilevynsä vuonna 2017 (Svart Records).

Svart Records julkaisi Terveet Kädet -yhtyeen varhaistuotannosta TK POP 1980 – 1989 kokoelmaboksin, joka ilmestyi 22.2.2019. Lopettamispäätöksestä huolimatta Äijälä ilmaisi halunsa tehdä kattavan julkaisun kunniaksi Lapin Helvetin nykykokoonpanolla rajoitetun määrän keikkoja, joilla se soittaa pelkästään Terveet Kädet -yhtyeen 1980-luvun materiaalia.

Kiertue avataan 5.9. Jyväskylästä, jossa paikkana on Tanssisali Lutakko. Sieltä yhtye jatkaa Tampereen Vastavirta-klubille 6.9. ja Helsingin Nosturille 7.9. Rundin päätepisteenä tulee olemaan Oulu ja45 Special sunnuntaina 8.9.

Ennakkoliput ovat nyt myynnissä –  Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin keikalla lämmittelijänä esiintyy Kohti Tuhoa.

Yhtyeen arvostuksen ja 40. juhlavuoden kunniaksi Svart Records koosti yhtyeen 1980-luvun tuotannosta kaikkiaan viiden vinyylilevyn kokoelmaboksin, joka sisältää laajan liitelehden asiaankuuluvine valokuvineen, haastatteluineen ja diskografioineen. Kokoelmaboksi julkaistiin helmikuun puolivälissä ja se on loppuunmyyty. Juuri ilmestynyttä rajoitettua CD-painosta on vielä keikoilla myynnissä.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone