Tenniksen nelinpelin ammattilaiselle Henri Kontiselle uusi pelipari Saksasta

Tennisammattilainen Henri Kontinen, 29, ja australialainen John Peers, 31, ovat päättäneet lopettaa menestyksekkään neljän vuoden taipaleensa tenniksessä tähän vuoteen. Kontisen uutena parina aloittaa saksalainen Jan-Lennard Struff, 29.

Kontisen ja Peersin yhteistyö alkoi vuonna 2016. Parin yhteistyö sai parhaan mahdollisen alun, kun he voittivat vuoden ensimmäisen turnauksen Australian Brisbanessa.

Vuoden lopussa pari voitti myös ensimmäisen yhteisen ATP Masters -turnauksen Pariisissa ja pääsivät mukaan kauden huipentaneeseen ATP Finals -turnaukseen.

Vuosi 2017 oli parivaljakon kulta-aikaa. Kontisesta tuli ensimmäinen suomalainen miesten nelinpelin Grand Slam -turnausvoittaja Australian voitollaan.

Huhtikuussa 2017 Kontisesta tuli maailmanlistan ykköspelaaja – kukaan muu suomalaispelaaja ei ole aikuisten kaksin- tai nelinpelissä yltänyt kärkipaikalle.

Yhteensä Kontinen ja Peers voittivat 13 turnausta ja olivat kahdesti hävinneinä finalisteina. Yhteensä Kontinen on voittanut urallansa 23 turnausta.

Nyt oli aika uusille tuulille. Molemmat lähdemme hyvillä mielin kohti uusia haasteita – mitään ei jää hampaankoloon. Hienoja aikoja ja kaikki päättyy aikanaan”.

Suomalaisen uusi pari Struff on tällä hetkellä kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 35 ja nelinpelissä 56. Korkeimmillaan hän on ollut nelinpelissä sijalla 21 vuoden 2018 lokakuussa.

Kontinen kertoo Struffin olleen hänen ykkösvalintansa uudeksi pelikaveriksi.

Hänen kanssaan koen, että on mahdollisuudet taistella isoista titteleistä. Hän on myös valmis sitoutumaan tähän”.

Struff ei ole voittanut kaksinpelissä ATP-turnauksia, mutta nelinpelissä hän on voittanut kolme turnausta ja ollut kahdesti loppuottelussa viimeisen kahden vuoden aikana.

Kontinen kertoo, että heidän ensimmäinen yhteinen turnauksensa on Australian avoimet.

(Tennisliitto)

View this post on Instagram

🎾👀

A post shared by Henri Kontinen (@henrikontinen) on

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone