”Teflon Brothers on aito ja yllättävä kuin vaahterasiirapilla päällystetty ruisleipä”

”Dokumentti ”Teflon Brothers – timanttista paskaa” pureutuu kokoonpanon poikamaisen rehellisen tuotannon saloihin.”

1990-luvun puolella uransa aloittanut vallaton rap-ryhmä Teflon Brothers (Pyhimys, Heikki Kuula ja Voli) on nousseet omaehtoisella ja omaleimaisella ulosannillaan striimauslistojen kärkeen. Vuonna 2009 debyyttinsä julkaissut salaperäisyyden ja arvaamattomuuden verhon taakse piiloutunut orkesteri saavutti tuoreimmalla levyllään lopullisen työvoiton – toukokuussa julkaistu Circus ylitti tuplaplatinarajan jo ennen julkaisuaan. Levyn kappaleita on striimattu yli 40 miljoonaa kertaa.

Elisa Viihteen Aitio -ohjelmakirjastoon juuri lisätty dokumentti ”Teflon Brothers – timanttista paskaa” pureutuu kokoonpanon poikamaisen rehellisen tuotannon saloihin. Oikeastaan salaisuutta ei ole – hahmot ovat suhteellisen tavallisia tyyppejä mutta pirun sinnikkäitä. Ei paras mutta ei lähelläkään huonointa! ”Menestykseen ei tarvita älyä tai kauneutta vaan sitkeyttä”.

Nuorten miesten päättömästä kohelluksesta syntyi hieman vanhempien miesten jäsennellympää kohellusta. Kokoonpanossa on kuitenkin edelleen voimissaan omaehtoinen ja keskisormea heristelevä asenne. Teflon Brothers tekee mitä haluaa, milloin haluaa. ”Bändistä ei saa otetta”. Kolmiyhteys Teflonit, Arttu Wiskari ja Stig on kuitenkin pyhä asia.

Dokumentissa huomio kiinnittyy kolmikon tavallisen jannun imagoon. Tyyppeihin on helppo samaistua. Pyhimys hoitaa puhumisen, Heikki Kuulalle ja Volille kameran edessä patsastelu tuntuu pakkopullalta. Haastatteluiden lisäksi dokumentissa pyöritään vuoden 2016 aikana järjestetyissä palkintogaaloissa, joissa starat Toni Wirtasesta ja Sipe Santapukista Eriniin ja Jussi 69:n saavat kertoa mietteitään Tefloneista. On hauska huomata Teflon Brothersin asenteen olevan edelleen poikamaisen pirteä, vaikka menestyksen mukanaan tuomia hännystelijöitä pyörii jaloissa jo haitaksi asti.

Telfon Brothers hemmottelee sut piloille”. Jos dokumentti aiheuttaa darramaisia olotiloja, ota Burana. Näin todetaan ohjelman alkuteksteissä. Dokumentti paljastaa kohteestaan jotain inhimillistä  – näistä tyypeistä ei saa kusipäisiä megatähtiä tekemälläkään. Sympaattista kohellusta ilman laskelmoinnin jälkimakua.

Timanttista paskaa on katsottavissa Elisa Viihteen Aitiosta.

timanttista paskaa1

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone