Teemu Nikin ohjaama Mister8 -sarja valittiin Canneseries-festivaalin kilpasarjaan: ”On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti”

Elisa Viihde -alkuperäissarja Mister8 on valittu ainoana suomalaissarjana kansainvälisen Canneseries-festivaalin kilpasarjaan.

Vuodesta 2018 Ranskassa järjestetty Canneseries-festivaali esittelee tv-sarjojen kiinnostavimmat uutuudet yleisölle. Alan ammattilaisista koostuva raati valitsee festivaalin kilpasarjaan vuosittain kymmenen tv-sarjaa ympäri maailman.

Teemu Nikin ohjaama ja It’s Alive Filmsin tuottama Mister8 on tänä vuonna ainoa suomalainen ehdokas kymmenen valitun joukossa. Viime vuonna samassa kilpasarjassa oli ehdolla Warner Bros. International Television Production Finlandin ja englantilaisen Wall to Wall Median tuottama Huone 301.

Mister8-komediasarja on myös saanut kansainvälisen levityksen, ja sen myynnistä vastaa Federation Entertainment. Federation Entertainment toimii myös esimerkiksi suositun Le Bureau, vakoojaverkosto -sarjan levittäjänä.

”Etsimme laadukkaasti konseptoituja sarjoja, ja Mister8 on selkeä ja kiehtova esimerkki sellaisesta. Se on hämmästyttävä sarja, jolla on kaikki ainekset menestyä kansainvälisesti niin perinteisessä televisiossa kuin muillakin lähetysalustoilla, sanoo sarjan kansainvälisestä myynnistä vastaava Monica Levy Federation Entertainmentiltä.

Teemu Nikki sarjan kuvauksissa Helsingissä marraskuussa 2019. Taustalla näyttelijöitä; Krista Kosonen (selin), Olli Rahkonen, Chike Ohanwe ja Ville Tiihonen

On hienoa, että myös suomalainen komedia kiinnostaa kansainvälisesti – perinteisesti on ajateltu, että komedia ei matkusta maarajojen yli yhtä hyvin kuin draama. Olemme innoissamme, että It’s Aliven tuottama Elisa Viihde alkuperäissarja Mister8 on mukana ainoana suomalaisena sarjana kansainvälisessä Canneseries -kilpailussa. Elisa Viihde Viaplayssä julkaistaan vuoden 2021 aikana liki 50 alkuperäissarjaa tai -elokuvaa, joista kahdeksan on komedioita, kertoo Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela

Elisa Viihteen komediasarjoista myös Kalifornian kommandolla on kansainvälinen jakelija. Sarjaa levittää kansainvälisesti saksalainen Red Arrow ja se on jo myyty muun muassa Saksaan ja Ranskaan. Muiden Elisa Viihde -alkuperäissarjojen tapaan Mister 8 on katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone