Teemu Kunto kirjoitti ajatuksia herättävän Minimalismi-kirjan: ”Kannattaa miettiä, mikä itselle on oikeasti elämässä tärkeää”

Teemu Kunnon kirja Minimalismi (Otava) kannustaa keskittymään olennaiseen ja miettimään, mitä asioita elämästä voisi karsia.Mesta.netin kirjasivusto haastatteli esikoiskirjailijaa sähköpostin välityksellä.

Minimalismi on ensimmäinen suomenkielinen minimalismiin keskittyvä kirja. Se on samalla värikäs ja huumorilla höystetty kertomus elämästäsi. Millainen kokemus esikoiskirjan tekeminen oli sinulle?

”Erittäin mieluisa. Tekstin tuottaminen oli helpompaa kuin kuvittelin. Kunhan pääsin alkuun. Kokonaista käsikirjoitusta palloteltiin vielä muutaamaan kertaan erittäin hyvän kustannustoimittajan kanssa, ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.”

Minimalistinen elämäntapa kiehtoo kanssaihmisiä. Millaista palautetta 
olet saanut kirjastasi?

”Toistaiseksi lähinnä erittäin positiivista. Minimalismiin jo perehtyneelle kirja ei tuo hirveästi uutta, mutta onkin ensisijaisesti tarkoitettu yleistajuiseksi teokseksi niille, joille aihe on uusi.”

Moni meistä asuu liiallisen tavaramäärän keskellä. Miten kannattaa 
aloittaa turhasta omaisuudesta luopuminen?

”Ihan ensimmäisenä kannattaa miettiä mikä itselle on oikeasti elämässä tärkeää. Sen jälkeen on aika helppoa huomata mitä asioita tärkeimpään keskittyminen vaatii ja mitkä taas ovat pelkästään turhaa painolastia. Ensimmäisenä kannattaa luopua kaikkein helpoimmista, esim. tarpeettomista purnukoista kylpyhuoneen kaapissa tai jo rikkinäisiksi kuluneista vaatteista. Tunnearvoa sisältävät asiat kannattaa jättää viimeiseksi, kun on ensin harjoitellut luopumista helpommilla.”

Päätit muutama vuosi sitten luopua suurimmista osasta omaisuudestasi ja omistat itse 500 esinettä. Kerrot kirjassasi värikkäästi, kuinka olet luopunut suuresta tavaramäärästä. Mikä on viimeisin esine, josta itse olet luopunut?

”Viimeisimmät taitaa olla korjauskelvottomiksi kuluneet villasukat, kun sain joululahjaksi uudet.”

Kirjoitat elävästi ja koukuttavasti. Kuinka kirjallinen urasi jatkuu tästä edespäin?

”Hyvä kysymys. Haaveilen isona kirjoittavani romaanin, mutta katsotaan miten asiat etenevät.”

Kertoisitko vielä lopuksi, mitä kirjoja olet itse lukenut viime aikoina?

Viimeisin lukemani romaani on Satu Vasantolan Kaikki kadonneet ja tietokirjoista parhaillaan kuuntelen Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyttä. Vahva suositus molemmille!

Minimalismi on saatavilla äänikirjana ja e-kirjana.

Teemu Kunto on minimalisti, hedonisti, optimisti ja kolmen tyttären viikonloppuisä, joka haaveilee maratoneista, hyvästä kahvista, kirjoista ja Kalliosta. Teemu markkinoi kiertotaloutta ja kirjoittaa minimalismi.fi-blogia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone