Tänään TV:ssä yksi vuosikymmenen kovimmista rikosleffoista – innoitti HBO:n tekemään kokonaisen sarjan

fargo

Fargo (K16) – FOX Lauantai 1.6. klo 22:00

Legendaaristen veljesten Joel ja Ethan Coenin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva Fargo kertoo tuppukylässä asuvasta autokauppiaasta, joka tilaa vaimolleen kidnappauksen rikastuakseen1 saatavilla lunnasrahoilla. Tehtävään palkatut miehet epäonnistuvat ja saavat aikaiseksi tapahtumaketjun, joka päättyy traagisesti.
Elokuva oli ehdolla seitsemän Oscarin saajaksi vuonna 1996. Oscar-pystit tulivat parhaasta naispääosasta (Frances McDormand) ja parhaasta alkuperäiskäsikirjoituksesta. Yhteensä elokuva sai yli viisikymmentä kansainvälistä elokuvapalkintoa.
Fargo on monien mielestä Coenin veljesten paras elokuva. Elokuva valittiin vuonna 2005 Yhdysvaltain kansalliseen filmiarkistoon ”kansallisesti merkittävänä teoksena”.

Coenien elokuvat pursuavat mieltä liikuttavia sävyjä, mutta ne ovat silti kivenkovia tyylillisiä kokonaisuuksia. Fargo pitäytyy Deakinsin mahtavasti kuvaamissa lumenharmaissa ja tummissa sävyissä, jotka rytmittyvät dynaamisella, dialogia kunnioittavalla kerronnalla, mikä sitten kohotetaan yllätyksellisin leikkauksin tekemisen totuutta tulkiten”, kirjoitti Jari Rantala MTV3:n sivuilla,

Coenien elokuva on yksi pieni tarina muiden joukossa, mutta toteutettu niin suurella sydämellä, että se taatusti jää mieleen. Se oivaltavaa elokuvaa parhaimmillaan.

Vuonna 2014 julkaistiin HBO:n tuottama 10-osainen samanniminen Fargo -tv-sarja, joka on saanut innoituksensa elokuvasta eri tarinalla ja hahmoilla. Coenin veljekset toimivat sarjan tuottajina
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone