Tänään TV:ssä yksi sekopäisimmistä suomalaiselokuvista: ”suorastaan tuskallisen paljastava luonnekuva”

File written by Adobe Photoshop? 5.0

Yle Teema esittää tiistaina Pekka Lehdon vuonna 1998 ohjaaman elokuvan lahjakkaasta ja itsetuhoisesta rokkarista. Fantasiaa ja todellisuutta yhdistävän leffan päähenkilönä ovat Hanoi Rocksista maineeseen noussut kitaristi Andy McCoy sekä hänen vaimonsa Angela Nicoletti.

Elokuva alkaa rajulla tavalla, kun McCoy putoaa kolmannesta kerroksesta katuun ja loukkaantuu vakavasti. Sairaalassa hän kertoo muusikkoystävälleen Dave Lindholmille, mitä tapahtui. Elokuvassa nähdään myös Michael Monroe, Pelle Miljoona ja Sam Yaffa.

Elokuva sisältää kuvamateriaalia myös Hanoi Rocksin varhaisvaiheilta.

Elokuvatietokanta Elonetin mukaan The Real McCoy kuvattiin useissa jaksoissa kesän 1997 ja syksyn 1998 välisenä aikana muun muassa Keuruulla, Helsingissä ja Intiassa. Kuvauksista kertyi 45 tuntia materiaalia, josta leikattiin 1,5 tunnin elokuva.

” Autenttista kuvamateriaalia on vauhditettu takkuisesti näytellyillä kohtauksilla ja McCoyn itsensä visioimilla unijaksoilla. Yhdessä palaset tarjoavat todellisemman matkan McCoyn pariskunnan maailmaan kuin suoraviivainen dokumentti olisi koskaan pystynyt. Paikoitellen The Real McCoy on suorastaan tuskallisen paljastava luonnekuva”, kirjoitti HS:n Jarkko Jokelainen elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone