Tänään TV:ssä yksi parhaita Bond-elokuvia: käynnisti lopullisen huuman – ”kultaa päästä varpaisiin”

kultasormi sean connery

Nelosella nähdään keskiviikkkona maailmanlaajuisen James Bond -kuumeen lopullisesti herättänyt ja Oscarillakin palkittu 007 ja Kultasormi

Sean Conneryn tähdittämä klassikko on ollut useimmiten mukana, kun kaikkien aikojen parhaat James Bond -elokuvat on listattu paremmuusjärjestykseen.

Muun muassa Screenrant.com valitse sen parhaaksi Bondiksi todeten, että se on ”kultaa päästä varpaisiin”. Samaan päätyi myös Guardian-lehden kriitikko Anna Billson.

”Kultasormi ei ole pelkästään oma suosikkini, vaan myös standardi, jonka mukaan muita Bond-elokuvia on arvioitava. Sean Conneryn suorituksen lisäksi siiinä on paras tunnusmusiikki”, Billson kirjoitti.

Digital Spyn äänestyksessä elokuva rankattiin kolmanneksi parhaaksi Bondiksi Casino Royalen ja Kultaisen silmän jälkeen.

Vuonna 1964 valmistunut elokuva alkaa Miamista, kun Sean Conneryn esittämä salainen agentti kohtaa liikemies Auric Goldfingerin eli Kultasormen.

Bond-kaunotarta Pussy Galorea esittää Me kostajat! -tv-sarjassa uraa luonut Honor Blackman. Shirley Basseyn tulkitsema tunnuskappale nousi myös klassikoksi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Ihanko oikeasti tänään?
    Eiköhän tuo ole tullut joka perjantai viimeset 20 vuotta telkkarista? Kanavat puskee vanhaa kamaa vuodesta toiseen. Surkuhupaisaa että teette ihan jutun mainostamaan lottoakin varmemmasta jutusta, että hei telkkarista tulee tänään Bond leffa. Mielenkiintoisempi otsikko olisi ”tänään telkkarista ei tule Bond leffaa”.

Kommentit suljettu.