Tänään TV:ssä yksi kaikkien aikojen seikkailuelokuvista – pudotti Titanicin valtaistuimelta

(The Lord of the Rings: The Return of the King, Uusi-Seelanti 2003) Peräti 11 Oscarilla palkittu Tolkien-trilogian päätös. Frodo ja Sam lähestyvät Tuomiovuorta samalla kun Keski-Maan armeijat kohtaavat. Kuvassa Frodo (Elijah Wood) O: Peter Jackson.
HD. Yle Kuvapalvelu

Taru Sormusten herrasta: Kuninkaan paluu (K12) – Sub

Subilla nähdään sunnuntaina kolmas ja viimeinen osa  Peter Jacksonin Sormusten herrasta -trilogiasta, joka perustuu J. R .R. Tolkienin rakastettuun fantasiaromaaniin.

Kuninkaan paluu sai ensi-iltansa joulukuussa 2003. Elokuva keräsi maailmanlaajuisesti miljardin dollarin lipputulot ennätyksellisessä yhdeksässä viikossa ja neljässä päivässä. Ennätystä hallussaan pitäneellä Titanicilla vastaavaan meni 11 viikkoa.

Elokuva voitti Oscarin peräti 11 kategoriassa eli kaikissa joissa se oli ehdolla. Kuninkaan paluu sai myös loistavat arvosanat kriitikoilta.

Kuninkaan paluu on täydellisyyttä hipova elokuvaelämys. Se muistuttaa valkokankaan magiasta, voimakkaasta kokemuksesta, jonka vain suuren seikkailun mukana eläminen voi aiheuttaa. Kuninkaan paluu kestää lähes kolme ja puoli tuntia, mutta se pitää otteessaan joka sekunnillaan, kirjoitti MTV:n kriitikko Jari Rantala.

Elokuva käynnisti huippusuositun elokuvatrilogian. Elokuvaa seuraavat elokuvat Kaksi tornia ja Kuninkaan paluu.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone