Tänään TV:ssä yksi historian parhaita scifi-leffoja – ”hengästyttävän hyvä nautinto”

Inception (K12) – Nelonen

Nelosella sunnuntaina nähtävässä scifi-toimintaelokuvassa Leonardo DiCaprion esittämä mestarivaras Dom Cobb tunkeutuu ihmisten alitajuntaan heidän unensa aikana. Hän saa vielä yhden tilaisuuden – edessä on viimeinen keikka.
Christopher Nolanin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva tuotti peräti 825 miljoonaa dollaria ja oli suuri arvostelumenestys.
Vuonna 2016 Inception äänestettiin BBC:n elokuva-alan ammattilaisille tehdyssä kyselyssä tämän vuosisadan sadan parhaan elokuvan joukkoon. Internet Movie Database -verkkosivuston lukijat ovat äänestäneet sen vuoden 2010 suosikkielokuvakseen.
Inception sai Oscar-gaalassa parhaan kuvauksen, äänityksen, erikoistehosteiden ja äänitehosteiden palkinnot.
”Kahden ja puolen tunnin keikka on leikattu, hiottu ja lakattu niin kiihkeäksi, että kaikki vastalauseeni syntyivät vasta elokuvan jälkeen, kun ehdin hengittää. Nautin tästä monella tasolla. Yhdellä tasolla Inception on eräs pelimäisimmistä elokuvista, joita on tehty”, kirjoitti V2-sivuston kriitikko Jari Tapani Peltonen.
”Lopputuloksena on sekalaisista aineksista täyteen ahdettu, omaksi vahingokseen enemmän vuoristorata-ajelun kuin psykologisen trillerin puolelle kallistuva, eri osiensa kanssa yllättävän hyvin tasapainotteleva, tyylikäs yhdistelmä scifiä ja toiminnallista agenttiseikkailua”, kirjoitti puolestaan Film-o-holic -sivusto.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone