Tänään TV:ssä yksi historian parhaita komedioita – sai ilmestyssään penseän vastaanoton

Hätä ei lue lakia – Yle Teema lauantaina 16.01. klo 21:35

Yle Teema esittää tänään Howard Hawksin ohjaama  screwballkomedian klassikon. Vuonna 1938 valmistuneen elokuvan pääosissa ovat Katharine Hepburn ja Cary Grant

Ensi-iltansa aikaan elokuva sai penseän vastaanoton, mutta vuosikymmenten saatossa siitä on kehkeytynyt todellinen klassikko.

Vuonna 2000 American Film Institute valitsi sen sadan parhaan amerikkalaiskomedian listalla sijalle 14. Vataavassa BBC:n äänestyksessä sijoitus oli kahdeksastoista.

Lisäksi New York Timesin kriitikot ovat valinneet Hätä ei lue lakia -elokuvan yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta maailmassa.

Elokuva kertoo rikkaasta perijättärestä, hajamielisestä professorista, leopardista, terrieristä ja brontosauruksen luista. Elokuva on viimeksi nähty Teemalla Howard Hawks -sarjassa keväällä 2017.

Hätä ei lue lakia eli Bringing Up Baby on vajaat sata minuuttia elokuvakerronnan mestarillista vuoristorataa, jossa ohjaaja Howard Hawks tietää vauhdikkaimmissakin kurveissa, missä mennään ja hallitsee elokuvataiteensa teon suvereenisti. Klassikkoelokuva on hallittua hysteriaa ja villin anarkistista screwball-komediaa puhtaimmillaan, parhaimmillaan ja elinvoimaisimmillaan”, kirjoitti Film-o-holicin arvostelija elokuvasta vuonna 2014.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone