Tänään TV:ssä ”yksi 2000-luvun parhaista komedioista jaksaa naurattaa muutaman katselukerrankin jälkeen” – sai kehutun jatko-osan

21 Jump Street (K16) – Nelonen sunnuntaina 22.11. klo 22:30

Vuonna 2012 valmistuneessa hittikomediassa Jonah Hillin ja Channing Tatumin esittämä valepoliisikaksikko soluttautuu high schooliin tavoitteenaan napata huumekauppaa harjoittava rikollisrinki.

21 Jump Street perustuu samannimiseen tv-sarjaan, joka teki 1980-luvulla Johnny Deppistä tähden. Depp näyttäytyy elokuvassa lyhyesti.

Elokuva oli taloudellinen menestys. Se valmistui 42 miljoonalla dollarilla ja se sai lipputuloja maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa dollaria.

Myös yleisö tykästyi elokuvaan. Suositun Rotten Tomatoes -elokuvasivuston kävijöistä 84 prosenttia suosittelee elokuvaa.

Ohjaajat Phil Lord ja Christopher Miller tunnetaan myös huippusuositun Lego-elokuvan tekijöinä.

Elokuvantaikaa-blogissa (linkki sivuille) 21 Jump Street arvoitiin yhdeksi 2000-luvun parhaista komedioista

”… ja suurin syy siihen on, että tekijät ovat oikeasti pistäneet sydämensä mukaan elokuvaan. Se ei ole vain kertakäyttöinen hassuttelu, jonka unohtaa nopeasti, vaan se jaksaa naurattaa vielä muutaman katselukerrankin jälkeen lähes yhtä hyvin kuin ensimmäisellä katselukerralla. Paikoitellen leffa on jopa hulvaton, varsinkin kun se osaa nauraa itselleen ja edustamalleen lajityypille.

Ohjaajat Phil Lord ja Christopher Miller tunnetaan myös huippusuositun Lego-elokuvan tekijöinä.

21 Jump Street sai vuonna 2014 jatko-osan 22 Jump Street, jota pidetään yhtenä parhaista komedian jatko-osista.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone