Tänään TV:ssä vuosisadan parhaiden joukkoon valittu rakkausdraama – ”Jim Carrey on aivan mainio”

Tahraton mieli
Oscarilla palkitussa romanttisessa draamaelokuvassa Joel Barish elää arkisessa, mutta myrskyisässä parisuhteessaan. Hän pöyristyy kuullessaan tyttöystävänsä Clementine Kruzynskin käyneen muistiklinikalla pyyhkimässä Joelin ja koko rakkaussuhteen pois muististaan. Kostoksi onneton Joel päättää tehdä samoin, ja hän hävittää muistot Clementinesta mielestään. Vaikka muistot haalistuvat, Joel huomaa edelleen omaavansa tunteita entistä tyttöystäväänsä kohtaan. Eron jälkeen he tapaavat sattumalta, ja tästä alkaa heidän uusi suhteensa ¿ vaikka he itse eivät muista menneisyydestään toistensa kanssa juuri mitään. Ohjaaja: Michel Gondry, USA 2004 (108¿). Pääosissa: Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson, Elijah Wood, Gerry Robert Byrne.
Lauantai-iltana AVA:lla nähtävä elokuva on vetävä tarina  Kate Winsletin esittämästä Clementinestä, joka antaa tyhjentää muistinsa rakkaussuhteen päätyttyä.
Jim Carreyn esittämä ex-poikaystävä järkyttyy kuullessaan, että hänen entinen tyttöystävänsä on poistanut hänet mielestään.
Vuonna 2004 valmistuneessa elokuvassa näyttelevät myös Kirsten Dunst ja Elijah Wood.
Elokuva oli arvostelumenestys ja se menestyi hyvin myös lippuluukuilla tuottaen yli 70 miljoonaa dollaria. Se sai Oscarin parhaasta elokuvakäsikirjoituksesta.
Viime vuonna Tahraton mieli äänestettiin BBC:n kyselyssä tämän vuosisadan kuudenneksi parhaaksi elokuvaksi. Äänestyseen osallistui 177 elokuva-ammattilaista eri puolilta maailmaa.

Jim Carreyn roolisuoritusta pidetään yleisesti yhtenä hänen parhaistaan. MTV3:n kriitikko Tuuve Aro oli yksi heistä.

Koomikkona aina rasittavuuteen asti menestynyt kuminaama Jim Carrey ei onneksi tällä kertaa turvaudu tuttuihin maneereihinsa, vaan on vakavassa roolissaan aivan mainio. Kate Winslet on hiuksiaan värjäilevänä luonnonlapsi-Clementinenä jumalainen kuten aina. Hän ei ilmeisesti osaakaan olla huono.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone