Tänään TV:ssä: Vuoden 1993 Turhapuro-leffa kärsi yleisökadosta – ”Uunojen menestysvuodet olivat ohi”

uuno
Sub esittäää sunnuntaina vuonna 1993 valmistuneen komedian Uuno Turhapuron poika. Vuoristoneuvos Tuuran miljardit ovat vaarassa, kun rikolliset ovat punoneet ovelan juonen niiden kaappaamiseksi.

Spede Pasasen itsensä ohjaama ja tuottama Uuno Turhapuron poika sai ensi-iltansa 13.8. 1993  lähes 30 paikkakunnalla. Yleisön suosio oli aiempia Uuno-elokuvia heikompi: elokuva sai vajaa puolet elokuvasarjan edellisen osan noin 280 000 katsojasta. Spede Pasanen pani heikon menestyksen ensi-iltaviikolle osuneiden Saksan Yleisurheilun MM-kisojen syyksi.

Juttu jatkuu…

Sarjan seuraava elokuva Uuno Turhapuron veli (1994) valmistui ilman Vesa-Matti Loiria, pääosassa Esko Salminen. Epävirallisena Uuno-elokuvana pidettävän Uuno Turhapuron veli sai surkean vastaanoton. Elokuva sai elokuvateattereihin runsaat 70 000 katsojaa – Uunojen menestysvuodet olivat ohi.

Spede Pasanen esiintyy UunoTurhapuron poika -elokuvassa Härski-Hartikaisen, mutta alkuteksteissä hänen nimeä ei ole.

”Uuno Turhapuron pojan kerronta on hidasta, ja vitsejä alleviivataan. Tuo ei ole uutta, mutta jotenkin tuntuu, että tällä kertaa katsojaa tökitään tavallista enemmän tikulla silmään”, kirjoitti Kaleva-lehden Sauli Pesonen elokuvasta.

Katso ohjelmaoppaasta päivän TV-tarjonta!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.