Tänään TV:ssä villeistä opiskelijoista kertova kotimainen komedia – 18-vuotias elokuvakaunotar esitteli kaksiosaisen uima-asun ennen kuin niitä alettiin kutsua bikineiksi

Hopeakihlajaiset – TV1 Torstaina 17.09. klo 13:20

Vuonna 1942 valmistunut komedia kertoo viehättävästä opiskelijasta, joka pistää miesten päät sekaisin. Naispääosaa esitti Lea Joutseno, joka oli kuvausten aikaan 32-vuotiaana kotimaisen elokuvan suuri tähti.

Hopeahäissä nähtiin myös tulevaisuuden tähti.

Kuvausten aikoihin 18-vuotias Liisa Tuomi teki elokuvassa ensimmäisen suuren elokuvaroolinsa. Hän näytteli viehättävää opiskelijatyttöä Lotta Koskimaata, joka aiheuttaa skandaalin tanssiaisissa, jonka johdosta hänen isänsä ei saa hakemaansa hammaslääketieteen professuuria.

Tuomesta tuli myöhemmin aikansa suurin musikaalitähti musikaalien Annie mestariampuja ja My Fair Lady ansiosta.

Liisa Tuomi ja hänen äitiään esittävä Eine Laine. Kuva: Elonet

Tuomi näytteli usein pirtsakoita seurapiirineitejä ja tummia kaunottaria. Knoppitietona mainittakoon, että Tuomi esitteli elokuvassa kaksiosaisen uima-asun ennen kuin niitä alettiin kutsua nimellä bikinit.

Tuomen rooli sai kehuja myös kriitikoilta.

”Kun hän vielä saa enemmän kokemusta ja puhepuoli vahvistuu, niin hänestä on hyvä lisä meikäläiseen elokuvaan. Kiitosta ansaitseva ensiesiintyminen”, Suomen Sosialidemokraatti kirjoitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone