Tänään TV:ssä: Uuno Turhapuro -elokuva ”floppasi” vuonna 1990 – silti vuoden katsotuin kotimainen

Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla
Torstai 28.6. klo 21:00, Sub
Hupaisa kertomus siitä, kuinka johtaja Uuno Turhapuro sai alkunsa, ja siitä, kuinka hän vietti huolettomat
nuoruusvuotensa. Ohjaaja: Pertti Melasniemi, Suomi, 1990. (94')
Kuvassa Vesa-Matti Loiri (Uuno Turhapuro).
Uunon huikeat poikamiesvuodet maaseudulla – Sub Torstai 28.6. klo 21:00
Vuonna 1990 valmistunut Uunon huikeat poikamiesvuodet sijoittuu Uuno Turhapuron nuoruuteen. Se kertoo, kuinkka Uuno sai alkunsa ja kuinka hän vietti hulvattomat nuoruusvuotensa.
14. Uuno Turhapuro -elokuva enteili jo pitkään jatkuneen Uuno-hurmoksen laantumista. Elokuva sai teattereihin vain noin 252 000 katsojaa. Tästä huolimatta se oli vuoden 1990 katsotuin kotimainen elokuva.
jatkuu…
 
Pertti Melasniemen ohjaaman elokuvan katsojamäärä oli kuitenkin pettymys, sillä 80-luvun Uuno-elokuvilla oli 500-600 tuhatta katsojaa, Uuno Turhapuro armeijan leivissä -elokuvalla jopa 750 965 katsojaa.
Koska elokuva sijoittui ajanjaksoon ennen muita Uuno-elokuvia,  se merkitsi sitä, että Elli Castrénin esittämää Tuuran sihteeriä Unelma Säleikköä ei nähty elokuvassa.
Kaleva-lehden Sauli Pesonen näki, että näyttelijä Vesa-Matti Loirin ja nuoren Uuno Turhapuron ”ikäero ei toimi edes vitsinä.
”Toisaalta Uunosta on muodostunut Loirille sellainen bravuuri, että aletaan mennä jo maneerin puolelle: Ilmaisuun on iskostunut pahoja kliseitä, etenkin verbaalikomiikan alueella”, hän kirjoitti.
Lähteet: Elonet, Wikipedia
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone