Tänään TV:ssä: Uuno-leffa oli täynnä erikoisuuksia – Mersukupla ja Paavo Väyrysen esittämä runo

Tiistain Subleffana nähdään Uuno Turhapuro -elokuvasarjan 11. elokuva, joka sai ensi-iltansa vuonna 1986. Komediassa vävypojastaan riippakiven saanut vuorineuvos Tuura (Tapio Hämäläinen) ostaa kartanon tarpeeksi kaukaa Helsingistä.
Elokuvateattereissa elokuvan näki 556 519 katsojaa, joka tekee siitä neljänneksi katsotuimman Turhapuro-elokuvan. Katsotuin on vuonna 1984 ilmestynyt Uuno armeijan leivissä 750 965 katsojallaan.
Elokuvassa on runsaasti erikoisuuksia. Kummastelua aiheuttavat Speden keksinnöt ”herätyskello”, ”Mercedes-Benzin ja Volkswagen Kuplan risteytys”, ”keittokone”, jotka oli nähty jo aiemmin Spede Pasasen elokuvissa.
Vuonna 1964 valmistettu mersukupla oli vuonna 2009 myytävänä Nettiautossa 3 700 eurolla.
Uuno Turhapuro muuttaa maalle -elokuvan pohjalta tehtiin samanniminen tietokonepeli legendaariselle Commodore 64 -kotitietokoneelle. Pelin suunnitteli Pasi Hytönen ja sen julkaisi AmerSoft. Peli on ensimmäinen suomalaisen elokuvan pohjalta tehty tietokonepeli.
C-kasettina ja levykkeenä julkaistu peli on saanut kulttimaineen aiheensa ja vaikeusasteensa takia. Wikipedian mukaan pelistä maksetaan suuria summia nettihuutokaupoissa.  Vuonna 2016 Huuto.netissä hinta nousi jopa 500 euroon.
Erikoisuuksiin voi laskea myös sen, että pienessä roolissa nähdään silloinen ministeri Paavo Väyrynen, joka lausuu kansallispuvussa runon. Uuno esittelee hänet yleisölle ”naapurikylän poikana Paavona”.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone