Tänään TV:ssä Turussa kuvattu kansainvälinen suurelokuva – pääosassa kesällä menehtynyt ruotsalaistähti

Kristiinasta tuli Ruotsin hallitsija 18-vuotiaana. Hänen uudistushalunsa ja rakkautensa vievät hänet vastaan ajan vanhoillisia voimia, ja pakottavat vaikeaan ratkaisuun. O: Mika Kaurismäki. Suomi-Kanada-Saksa-Ruotsi, 2015. HD. Kuvassa kuningatar
Kristiina (Malin Buska).
Kuva: MARIANNA FILMS OY / Yle Kuvapalvelu

Mika Kaurismäen ohjaama Tyttökuningas on kansainvälinen yhteistuotanto, joka kertoo vaikuttavan, tositapahtumiin perustuvan tarinan yhdestä historian ikonisimmista kuningattarista.

Ruotsin kuningatar Kristiina (1626-1689) syntyi ainoana lapsena odotetuksi kruununperilliseksi ja kasvatettiin isänsä pyynnöstä prinssinä. Nuori Kristiina joutui kruununperijäksi jo kuusivuotiaana isänsä kuollessa, ja Ruotsin hallitsija hänestä tuli 18 vuotiaana. Hän rikkoi vahvasti aikansa naiskäsitystä metsäställä karhuja ja pukeutumalla usein housuihin.

Elokuvan pääosaa esittää Malin Buska. Hänet palkittiin parhaana naisnäyttelijänä Montrealin kansaivälisillä elokuvafestivaaleilla, jossa elokuva sai maailmanensi-iltansa syyskuussa 2015. Elokuva voitti festivaaleilla myös yleisöpalkinnon.

Muissa rooleissa nähdään mm. Michael Nyqvist, Lucas Bryant, sekä kotimaiset Laura Birn, Samuli Edelmann ja Mikko Leppilampi. Ruotsin suosituimpiin näyttelijöihin lukeutunut Michael Nyqvist kuoli keuhkosyöpään kesällä 2017. Tyttökuningas oli yksi hänen viimeisistä elokuvatöistä.

Tyttökuninkaan kuvauksiin käytettiin 37 päivää ja elokuvan budjetti oli noin 6,5 miljoonaa euroa. Elokuva on kuvattu Turun seudulla, ja suuri osa kuvauksista on tehty Turun linnassa.

Katso traileri alta.

Leffa löytyy myös Elisa Viihteestä.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone