Tänään TV:ssä traaginen dokumentti: Kuka murhasi raa’asti arvostetun gorillatutkijan?

Dian Fossey
National Geographicin dokumenttisarjassa kerrotaan ”gorilla girlista”, joka asui 18 vuotta Ruandassa alkeellisessa vuorimökissä.
Dian Fossey (1932 – 1985) tuli tunnetuksi gorillalaumojen kanssa tekemästään kenttätyöstä Ruandassa. Hänet löydettiin murhattuna vuoristomökkinsä läheltä gorillojen viereltä joulukuussa 1985.
Hän käyttäytyi tavalla, jolla pääsi lähelle gorilloja ja pystyi tarkkailla niiden elämää. Fossey sai paljon vihamiehiä kamppaillessaan salametsästäjiä vastaan.
Sunnuntaina nähtävässä jaksossa käsitellään gorillatutkija Wayne McGuirea, jota syytettiin Dianin murhasta. Hän pakeni maasta ennen oikeudenkäyntiä. Hän sai Ruandassa tuomion, mutta ei ole suorittanut sitä. Hän kertoo nähneensä Fosseyn verisen ruumiin pian tämän kuoleman jälkeen, mutta hän on kiistänyt jyrkästi syyllisyytensä.
Fossey tuli kansainvälisesti tunnetuksi elokuvan Sumuisten vuorten gorillat (1988). myötä. Häntä  esittää elokuvassa Sigourney Weaver. Hän lukee dokumentissa Fosseyn päiväkirjamerkintöjä.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

2 kommenttia

  1. Jos tutkijaa ei olisi arvostettu raa’asti, niin ooisikohan tullut murhatuksi?

  2. Huhut kertoo että Diana oli vähän liian intiimeissä kanssakäymisissä gorillauroksien kanssa ja paikalliset kauhistuivat sitä.
    Mutta tämä on vain yksi selitys.

Kommentit suljettu.