Tänään TV:ssä tositapahtumiin perustuva suomalaiselokuva – Auervaara huijaa lemmenkipeiden naisten rahat

Gabriel, tule takaisin! – Yle TV1 torstaina 30.07. klo 13:05

TV1:ssä torstaina nähtävä komediaelokuva kertoo naistenviettelijästä, joka on iskenyt silmänsä kahteen vanhapiikasisarukseen. Siskokset huomaavat ennen pitkää, että petollisen miehen matkaan katoavat onni sekä rahat

Elokuvan ohjaaja Valentin Vaala teki käsikirjoituksen Mika Waltarin samannimisen näytelmän pohjalta.

Pääosaa Gabriel Vihervuorta näyttelee legendaarinen Tarmo Manni.

Tarinan taustalla on 1930-luvulla petoksia tehtaillut Ruben Oskar Auervaara. Hän huijasi kymmeniltä naisilta rahat. Hän esitti milloin lentokapteenia tai upseeria. Auervaara vannoi uhreilleen ikuista rakkautta, mutta ainoa päämäärä oli huijata rakastuneilta naisilta rahaa ja muuta omaisuutta.

Auervaara vietti elämästään 26 vuotta vankiloista. Sittemmin Auervaarasta on tullut käsite ja yleinen nimitys romanssihuijareista.

Gabriel, tule takaisin! sai pääosin positiivisen vastaanoton yleisötä ja kriitikoilta. Samannimistä näytelmää on sittemmin esitetty lukuisissa teattereissa.

”Valentin Vaalan ohjaama, kirjoittama ja leikkaama elokuvasovitus Waltarin näytelmästä edustaa suomalaista elokuvakomediaa henkevimmillään, hävyttömimmillään ja purevimmillaan. Gabriel, tule takaisin on julma ja musta elokuvakomedia, hauska vain tarpeeksi kaukaa katsottuna”. Sakari Toviainen luonnehti elokuvaa (Kino Regina)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone