Tänään TV:ssä tositapahtumiin perustuva mafiaelokuva – kriitikot valitsivat kaikkien aikojen leffaksi

Mafiaveljet (K16) – Sub

Subilla sunnuntaina nähtävä Martin Scorsesen vuonna 1990 ohjaama Mafiaveljet (Goodfellas) on tosipohjainen kertomus mafiayhteisön elämästä.

Elokuva perustuu Nicholas Pileggin kirjaan Wiseguy. Teos kertoo Henry Hillistä, joka ryhtyi yli 20 vuoden gangsteriuran jälkeen rikoskumppaniensa ilmiantajaksi. Todistettuaan kumppaneita vastaan hän vältti kaikki syytteet ja sai uuden henkilöllisyyden.

Mafiaveljet on äänestetty usein sekä kaikkien aikojen parhaaksi elokuvaksi että parhaaksi rikoselokuvaksi.

Vuonna 2005 brittiläiset elokuvakriitikot äänestivät Mafiaveljet parhaaksi elokuvaksi Alfred Hitchcockin Vertigon jäädessä toiseksi.

Mafiaveljet oli ehdolla kuuden Oscar-palkinnon saajaksi, muun muassa parhaasta elokuvasta ja ohjauksesta. Lopulta Joe Pesci palkittiin parhaasta miessivuosasta. BAFTA-palkintoja elokuva voitti kuusi.

Päärooleissa nähdään Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Paul Sorvino ja Frank Sivero.

Mafiaveljet on loistava elokuva, jossa kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Mutta vaikka samassa lajityypissä liikutaankin, ei tätä mielestäni tule vertailla Kummisetä -elokuviin, sen verran erilaisista tulkinnoista näissä mafiaelokuvan virstanpylväissä on kyse”, Filmgoer-sivusto kirjoitti elokuvasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone