Tänään TV:ssä: Tositapahtumiin perustuva hittielokuva ei riemastuttanut päähahmoa – valittu tämän vuosisadan 30 parhaan elokuvan joukkoon

The Social Network (K12) – TV5

TV5 esittää tiistaina tositapahtumiin perustuvan elokuvan Facebookin perustamisvaiheista.

Harvardissa opiskeleva Mark Zuckerberg sai 2000-luvun alussa idean uudesta sosiaalisesta verkosta internetissä. Bisnes kukoisti, mutta menestyksellä oli varjopuolensa.

The Social Network palkittiin Oscareilla parhaasta käsikirjoituksesta ja alkuperäismusiikista. Elokuva sai myös parhaan draamaelokuvan Golden Globen ja David Fincher sai parhaan ohjaajan palkinnon.

Vuonna 2016 elokuva äänestettiin BBC:n kyselyssä alkaneen vuosisadan 30 parhaan elokuvan joukkoon. Vastaajina oli 177 elokuva-asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.

Katso päivän TV-tarjonta ohjelmaoppaasta.

Elokuva nosti kohun, kun Facebookin perustaja Mark Zuckerberg  piti sitä monelta osin ”loukkaavana” ja ”epätodellisena”. Hänen mukaansa elokuvassa on niin paljon räikeitä virheitä, että siihen on vaikea suhtautua vakavasti.

Zuckerbergia näyttelee Jesse Eisenberg. Muissa rooleissa nähdään Andrew Garfield, Brenda Song, Justin Timberlake, Rashida Jones ja Rooney Mara.

The Social Network sai yli 200 miljoonan dollarin lipputulot.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone