Tänään TV:ssä tositapahtumiin perustuva draama – poliitikko lankeaa seksiin ja päihteisiin

949853
Vuonna 2007 valmistunut tositapahtumiin perustuva nokkela draamakomedia Charlie Wilsonin sota kuvaa Yhdysvaltain salaista osallistumista 1980-luvulla käytyyn Afganistanin sotaan. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan.
Keskiössä on ranttalielämää viettävä kongressiedustaja Charlie Wilson (Tom Hanks), joka ryhtyy aseistamaan afgaanisissejä Neuvostoliittoa vastaan 1980-luvulla. Wilson nähdään elokuvassa hurjapäisenä ja päihteitä käyttävänä naistenmiehenä, jonka poliittiset kyvyt ovat mitättömät.
 
75 miljoonan dollarin budjetilla valmistunut elokuva menestyi odotuksia huonommin: Lipputuloja kertyi yli 119 miljoonaa dollaria. Hanksin lisäksi pääosissa ovat Amy Adams, Emily Blunt, Julia Roberts ja Philip Seymour Hoffman.
Wilson menehtyi vuonna 2010 sairauskohtaukseen 77-vuotiaana. Hän kävi katsomassa elokuvan ensi-illassa, vaikka oli hetkeä aiemmin käynyt sydänleikkauksessa.
”Veteraaniohjaaja Mike Nichols on jo aiemmin osoittanut kiistattomat kykynsä poliittisen satiirin tekijänä, ja onnistuu jälleen erinomaisesti. Charlie Wilsonin sota on hiotun tyylikäs ja älykäs, mutta yhtä aikaa myös rennon viihdyttävä – aivan kuten käsikirjoittaja Aaron Sorkinin menestyssarjat televisiossa (West Wing ja Studio 60)”, kirjoitti Iltalehti elokuvasta.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone