Tänään TV:ssä tosipohjainen draama – 32-vuotiaana kuollut päätähti teki ikimuistoisen roolin

8 Mile (K16) – TV5

Vuonna 2002 valmistunut draamaelokuva 8 Mile sijoittuu vuoteen 1995 ja kertoo karuista oloista ponnistavasta Jimmysta (Eminem), joka yrittää lyödä läpi mustien hallitsemissa rap-piireissä Detroitissa.
Elokuva on siinä mielessä poikkeuksellinen, että se perustuu pääosaa esittäneen rap-tähti Eminemin elämään. Kaiken lisäksi Eminem oli elokuvan ilmestyessä uransa huipulla.

8 Mile oli myös yksi näyttelijä Brittany Murphyn uran kohokohdista.

Murphy menehtyi vuonna 2009 vain 32-vuotiaana kotonaan Los Angelesissa. Kuolinsyytutkimuksen mukaan kuolinsyy oli keuhkokuume, joskin myös anemia ja erilaisten reseptilääkkeiden käyttö olivat osasyynä äkilliseen poismenoon.

Traagiset tapahtumat saivat jatkoa, kun Murphyn leski Simon Monjack kuoli niin ikään keuhkokuumeeseen vain puoli vuotta vaimonsa kuoleman jälkeen.

Murphy teki läpimurtoroolinsa elokuvassa Clueless vuonna 1995. Hänet muistetaan myös elokuvista Sin City,Vuosi nuoruudestani ja Just Married.
8 Mile-elokuvan ohjasi Curtis Hanson. Elokuvassa kuultu kappale Lose Yourself voitti vuonna 2003 parhaan elokuvakappaleen Oscar-palkinnon. 8 Mile oli myös taloudellinen menestys: 40 miljoonalla dollarilla valmistunut leffa tuotti yli 240 miljoonaa.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone