Tänään TV:ssä toimintakomedia, joka saavutti kulttisuosion pilvenpolttajien keskuudessa

pineapple express

Pineapple Express – ohutta yläpilveä (K16) – TV5

TV5 esittää keskiviikkona David Gordon Greenin vuonna 2008 ohjaaman toimintakomedian, jossa pilvenpoltosta pitävä lakimies Dale Denton (Seth Rogen) näkee vahingossa alamaailman välienselvittelyn ja hän joutuu pakenemaan tappajia yhdessä sekopäisen huumediilerinsä (James Franco) kanssa.
Elokuva sai myös positiivisia arvioita ja James Franco oli ehdolla parhaaksi näyttelijäksi Golden Globe -gaalassa.
Elokuvasta tuli myös taloudellinen menestys, ja se tuotti maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa dollaria. Se sai myös positiivisia arvioita ja James Franco oli ehdolla parhaaksi näyttelijäksi Golden Globe -gaalassa.
Juttu jatkuu…
Runsaan pössyttelyn vuoksi elokuva on saanut kulttimaineen etenkin pilvenpolttajien keskuudessa. Leffan nimi, Pineapple Express, tarkoittaa elokuvassa tiettyä marihuana-laatua.
Elokuvalle huhuttiin pitkään jatko-osaa, mutta vuonna 2014 tapahtuneen sähköpostihakkeroinnin seurauksena selvisi, että Sony ei aio tuottaa toista elokuvaa.
”Elokuva on keskitasoa parempi ja varsin viihdyttävä; ei huono, missään nimessä, muttei suoranainen mestariteoskaan. Huvittavien pilviveikkojen, Dalen ja Saulin, nahistelut ja dialogit saivat nauramaan vaikka joissain kohdissa toilailu meni paljonkin koheltamisen puolelle”, elokuvaa ruoditaan Leffatykki-sivustolla.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone