Tänään TV:ssä todellinen huippuelokuva – taustalla iso tragedia

Edelleen Alice – Sub

Koskettavassa Edelleen Alice -draamaelokuvassa Julianne Moore esittää professoria, jolla todetaan varhainen Alzheimerin tauti.

Moore palkittiin elokuvasta parhaan naispääosan Oscarilla vuonna 2015 sekä lukuisilla muilla palkinnoilla.

Lisa Genovan samannimiseen romaaniin perustuva elokuva kertoo menestyneesä keski-ikäisestä naisesta, joka on saavuttanut elämän tavoitteensa olemalla huolellinen ja ahkera.

Viisikymppisen naisen elämä kuitenkin muuttuu yllättävän ja hiljalleen etenevän Alzheimerin taudin myötä.

Elokuvan taustalla on iso tragedia: Elokuvan toinen ohjaaja ja käsikirjoittaja Richard Glatzer sairasti itse ALS-tautia, johon hän kuoli vain puoli vuotta tämän viimeiseksi jääneen ohjaustyönsä ensi-illan jälkeen.

Pääosaa esittävä Julianne Moore sai roolistaan parhaan naispääosan Oscar-palkinnon.

Hän kävi Alzheimerin taudin testissä ennen roolisuoritustaan. Moore tapasi myös tautiin sairastuneita.

Vaivaisella 4 miljoonalla dollarilla valmistunut elokuva keräsi 45 miljoonan dollarin lipputulot. Suomen teattereissa elokuva sai 43 000 katsojaa.

Elokuva keräsi huippuarvosanoja kriitikoilta.

Edelleen Alice on hienovarainen ja myötätuntoisesti ohjattu draama, joka vaikuttaa paitsi taitavan ohjauksen myös ennen muuta Julianne Mooren keskittyneen pääosasuorituksen myötä. Mooren intensiivinen näyttelijätyö kantaa kerrontaa ja hän onnistuu välittämään kaiken sen pelon ja ahdistuksen, mikä taudin etenemiseen liittyy”, Keskisuomalainen kirjoitti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone