Tänään TV:ssä, talouspäällikön murhassa outoja yksityiskohtia: mikä tarkoitus oli silmiin kohdistuvalla väkivallalla?

Tänään tostaina nähdään Jim-kanavalla klo 20:00 uusintana Arman ja Suomen Rikosmysteerit -sarjan jakso ”Viimeinen katse”.

Joulukuussa 1987 espoolaisyrityksen työntekijät löysivät talouspäällikkönsä raa’asti surmattuna työpaikaltaan. Naisen surmaamistapa ihmetytti poliisia raakuudellaan ja harvinaislaatuisilla yksityiskohdillaan.

Vaikutti todennäköiseltä, että uhri oli joutunut kahnauksiin murtovarmaan kanssa. Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa todettiin kuitenkin raa’asta pahoinpitelystä johtuvia erikoisia vammoja, jotka eivät tuntuneet sopivan ryöstöteoriaan.

”Se mikä teki tästä äärimmäisen poikkeuksellisen, oli vainajan kasvoissa olleet jäljet, jotka eivät olleet seurausta lyönnistä. Hänen silmien seudulla oli pistemäisiä jälkiä, jotka olivat hyvin outoja ja puhuttivat tutkintaryhmää. Mikä tarkoitus tällä silmiin kohdistuvalla väkivallalla on ollut? Onko kyseessä joku rituaali? Sitäkin pohdittiin. Ja kun väkivalta kohdistuu kasvojen alueelle, se herättää kysymyksiä myös siitä, onko jonkun tason intohimorikoksesta kysymys”.

Rikoksen tutkinta jatkui lopulta 20 vuotta ennen kuin tekijä saatiin kiinni.

(Nelonen)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone