Tänään TV:ssä nähtävä trilleri jäi yliannostukseen kuolleen näyttelijätähden viimeiseksi päärooliksi

Yle esittää perjantaina John LeCarrén romaaniin perustuvan trillerin vuodelta 2014.
A Most Wanted Man on sydäntä riipaiseva tarina tsetseenipakolaisesta, jolla epäillään olevan kytkentöjä terrorismiin. Peräänsä hän saa kaupungissa parveilevat Saksan, CIA:n ja Interpolin agentit.

Mesta.netin kriitikon J.K. Silvennoisen mielestä A Most Wanted Man on Anton Corbijnin uran paras ohjaus ja samalla onnistuneimpia John le Carré -filmatisointeja Martin Rittin elokuvan Mies kylmästä (1965) ja Tomas Alfredsonin tyylikkään Pappi lukkari talonpoika vakoojan (2011)kanssa.

”Kyynisessä ja melankolisessa vakoojadraamassa ei kuulla laukauksia tai nähdä henkeäsalpaavia stuntteja tai takaa-ajoja. Toiminnan sijaan elokuva on poliittinen ja psykologinen kuvaus kansainvälisen tiedustelutoiminnan kyseenalaisesta etiikasta ja keskinäisestä kilpailusta, jossa monet muut asiat nousevat ihmisoikeuksia, kunniallisuutta ja kansallista turvallisuutta tärkeämmiksi”, kirjoitti Silvennoinen.

Elokuvan päätähti Philip Seymour Hoffman kuoli huumeiden yliannostukseen pian ensi-illan jälkeen helmikuussa 2014. Hän oli vain 46-vuotias.

”Näyttelijät ovat kautta linjan hyviä, mutta suurimman huomion vie luonnollisesti erinomainen Philip Seymour Hoffman viimeiseksi jääneessä pääroolissaan työlleen omistautuneena, alkoholisoituneena ja huonovointisena tiedusteluvirkailijana, jonka olemukseen Hoffmanin verestävät silmät, kalpeus ja ikäistään kaksikymmentä vuotta vanhemman näköinen olemus sopivat.”

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone