Tänään TV:ssä: Suomalainen laulalalegenda näytteli itseään – ”näyttelijänä jää monta vaaksaa jälkeen hänen laulajakyvyistään”

kertokaa se hänele

Kertokaa se hänelle –

TV1 esittää iltapäivällä laulajalegenda Mauno Kuusiston elämänvaiheista kertovan elokuvan. Vuonna 1961 valmistuneen elokuvan ohjasi Åke Lindman ja se oli ilmestymisvuotensa katsotuin.

Poikkeuksellista on, että Kuusisto itse elokuvan päähahmoa Mauno Katajaa eli itseään. Elokuva on saanut nimensä Kuusiston vuonna 1959 levyttämästä Kertokaa se hänelle -kappaleesta, joka nosti hänet suursuosioon.

Juttu jatkuu…

Hänelle se kertokaa oli kymmenissä elokuvissa näytelleen Äke Lindmanin ensimmäinen ohjaustyö. Vaikka elokuvan vastaanotto oli varovaisen positiivinen, kriitikko Tapani Maskula ei antanut armoa Uusi Päivä -lehdessä jouluaattona 1961 julkaistussa kriitikissään.

”Åke Lindman on jättänyt elokuvansa kokonaan ohjaamatta, rakentaen kuvajaksot epäaidon miljöön, töksähtelevän dialogin ja luvattoman heikon käsikirjoituksen varaan.”

Myös Mauno Kuusiston näyttelijäsuoritus sai kritiikkiä.

”Mauno Kuusisto ei ole näyttelijänä lähimainkaan samaa luokkaa kuin laulajana, ja myös Eino Hyyrysen näyttelijätaito ”, kirjoitti Etelä-Suomen Sanomat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone