Tänään TV:ssä suomalainen klassikkokomedia – poiki suositun juoppohahmon ja Bond-tähti tupsahti kuvauksiin

Uuno Epsanjassa (S).  Kauppaneuvos Tuura päättää viettää kunnon loman kaukana onnettomasta vävypojastaan, mutta kenet hän löytääkään matkanjohtajanaan! Lomasta tulee todella unohtumaton.

kuvassa: Vesa-Matti Loiri (Uuno).

Uuno Epsanjassa – MTV3 Torstai 17.5. klo 17:00

Kymmenennessä Uuno Turhapuro -elokuvassa kauppaneuvos Tuura päättää viettää kunnon loman Espjanjan lämmössä kaukana surkeasta vävypojastaan Uunosta (Vesa-Matti Loiri), mutta kenet hän löytääkään matkaoppaanaan.

Turhapuro-elokuva kuvattiin suurimmaksi osaksi Espanjan Marbellassa ja sen lähistöllä.

Elokuva sai alkunsa legendaarisella tavalla, kun äänittäjä Pekka Lampela tokaisi Hei kliffaa hei -elokuvan kuvauksissa ohjaaja Ere Kokkoselle, että ”aina kuvauksissa pitää palella”.

Kokkonen päätti, että seuraavassa elokuvassa ei palele ja keksi viedä Uunon etelään.

Elokuva esitteli yleisölle Nasse-sedän, Vesa-Matti Loirin esittämän juopon sivuhahmon, joka ”huolehtii” elokuvassa turistien lapsista. Nasse-sedästä tuli myöhemmin Spede Show`n suosikkihahmo ja legendaarinen hahmo suomalaisen tv-viihteen historiassa.

Loiri paljasti Episodin haastattelussa törmänneensä golf-kentällä tehdyissä kuvauksissa Bond-tähti Sean Conneryyn.

Seison täydessä Turhapuro-maskissa, ja oli niin kuuma auringonpaiste, että paloi verkkopaidan ruudutkin ihoon. Näen kun kolme isoa pelimiestä kävelee, ja yksi jää siihen katselemaan ja kysyy teettekö te elokuvaa. Sanon kyrpiintyneenä, että eikö se siltä näytä. Sitten se lähtee pois vähän tietenkin loukkaantuneena ja tajuan, että se on Sean Connery”, Loiri kuvaili tilannetta Episodille.

Ohjaaja Ere Kokkonen kertoi myöhemmin muistelmissaan, että Connerya oli pyydetty cameo-rooliin, mutta tämä oli kieltäynyt kohteliaasti.

Televisiossa elokuva on esitetty useita kertoja. Ensimmäinen tv-esitys keräsi 1,3 miljoonaa katsojaa.

Katso päivän TV-ohjelmat ohjelmaoppaasta.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone