Tänään TV:ssä leffafanien palvoma merkkiteos – Tarantinokin innostui

(The Killing, USA 1956) Stanley Kubrickin ensimmäinen merkkiteos oli dokumentaarinen rikosjännäri sekalaisen konnajoukon pikkutarkasta suunnitelmasta ryöstää laukkaradan rahat. N: Sterling Hayden, Coleen Gray. HD. Kuvassa  Johnny Clay
(Sterling Hayden).
Yle Kuvapalvelu
Kino Klassikko: Peli on menetetty – Yle Teema Fem Torstai 14.9. klo 21:00
Stanley Kubrickin ensimmäinen merkkiteos kertoo kertoo Johnny Clayn (Sterling Hayden) ja tämän luotsaman joukon ryöstöyrityksestä, jonka kohteena on laukkarata.
Dokumentaarinen rikosjännäri on saanut kävijäarvosanoja keräävällä Rotten Tomatoes -sivustolla arvosanaksi huikeat 97/100.
Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1956. Ohjaaja Quentin Tarantino kertoo saaneensa siitä inspiraation vuoden 1992 kulttileffaansa Reservoir Dogs.
Peli on menetetty on intensiivisyydessään äärimmilleen viety heist-jännäri, palapeli, jonka kruunaa suloisen ironinen loppu ja täydellinen paskahalvaus. Peli on menetetty on epätodennäköinen suosikki Kubrickin elokuvista, tiedän, mutta tätä voisi tunnelman puolesta myydä kilon paloissa torilla hyvään hintaan, leffasta kirjoitetaan projektorihuone.blogspot.fi -sivustolla.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone