Tänään TV:ssä: Sensaatiomaisessa komediassa duunarit riisuvat rahasta – vain Titanic kiilasi lipputuloissa edelle

Housut pois! (S). (The Full Monty, Englanti, 1997) Brittikomedia kuudesta työttömästä metallityöntekijästä, jotka perustavat striptease-ryhmän ansaitakseen rahaa ja suosiota Chippendale'sin mallin mukaan. He eivät jätä asiaa puolitiehen, vaan päättävät näyttää kaiken. 88 min. Ohjaaja: Peter Cattaneo. Pääosissa: Robert Carlyle, Tom Wilkinson, Mark Addy, Paul Barber. 

Gaz (Robert Carlyle) faces his moment of truth performing his act onstage.

Vuonna 1997 valmistunut brittiläinen komediaelokuva Housut pois! oli valtava menestys niin kotimaassa kuin ulkomailla. Briteissä se oli kaikkien aikojen menestynein elokuva, kunnes muutamaa kuukautta myöhemmin ilmestynyt Titanic meni lipputuloissa mitattuna edelle.

Elokuva kertoo kuudesta työttömästä metallityöntekijästä, jotka perustavat oman striptease-ryhmän saadakseen mammonaa ja mainetta. Naapurinmies-tyylisestä show`ta tulee jättimenestys, mutta maineen ja mammonan lisäksi suksee tuo elämään myös ei-toivottuja asioita.

Elokuva sai neljä Oscar-ehdokkuutta, joista palkinto heltisi parhaasta musiikista. Vuonna 1999 Britannian filmi-instituutin kyselyssä Housut pois! äänestettiin kaikkien aikojen 25. parhaaksi britti­elokuvaksi.

Ilmiöksi noussut Housut pois poiki myös musikaaleja ja elokuvan innoittamana joukko rovaniemeläisiä miehiä viihdytti suomalaisnaisia 160 keikan verran.

Katsasta päivän tv-tarjonta Ohjelmaoppaasta!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone