Tänään TV:ssä ”se parempi Steve Jobs -leffa” – katsojamäärä oli jättipettymys

Michael-Fassbender-Steve-Jobs-Movie-2015

Steve Jobs – TV5 m

Applen autotallifirmasta maailman arvokkaimpien yritysten ja brändien joukkoon johdattaneen ja Omenan palvojain kultin messiaaksi kohonneen Steven ”Steve” Jobsin elämä on tarjonnut raaka-aineet jo kahteen fiktiiviseen elokuvaan.

TV5 esittää tänään Danny Boylen vuonna 2015 ohjaaman elämäkertaelokuvan, joka vie digitaalisen vallankumouksen kulissien taakse ja piirtää intiimin henkilökuvan miehestä sen keskiössä.

Michael Fassbender näyttelee Applen perustajaa Steve Jobsia ja hänen luottohenkilöä Joanna Hofmania Kate Winslet. Molemmat saivat rooleistaan Oscar-ehdokkuuden.

Elokuva sijoittuu kolmen historiallisen tuotelanseerauksen kulisseihin, päättyen vuoteen 1998 ja iMacin julkaisuun. Elokuva valmistui 30 miljoonalla dollarilla. Lipputuloja kertyi odotettua vähemmän, noin 34 miljoonaa dollaria. Monen elokuva-asiantuntijan mukaan syynä oli se, että pääosassa oli melko tuntematon nimi (Fassenbender).

Juttu jatkuu…

Mesta.netin kriitikko J.K. Silvennoinen piti Boylen ohjaamaa elokuvaa parempana kuin vuonna 2013 ilmestynyttä,  Joshua Michael Sternin ohjaama Jobs-elokuvaa.

Arvioin (Sternin) elokuvan aikanaan yhden tähden arvoiseksi ja totesin, että näkökulmaa ja ajallista perspektiiviä olisi voinut rajata Jobsin koko elämänkaaren läpijuoksutuksen sijaan”, Silvennoinen kirjoitti.

Danny Boyle ilmeisesti luki kritiikkini, sillä hänen ohjaamansa Steve Jobs kuvaa mustaan poolopaitaan pukeutunutta buddhalaista vegetaristia kiinnostavammin ja kriittisemmin. Se on melko vapaasti maalattu muotokuva, vaikka käsikirjoituksen pohjana onkin ollut Walter Isaacsonin kirjoittama elämäkerta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone