Tänään TV:ssä ryöstöleffojen klassikko – suomalaiskriitikko nosti viiden parhaan rikoselokuvan joukkoon

(Heat, USA 1995) Michael Mannin rikoselokuvassa sitkeä poliisi yrittää päästä ammattitaitoisen ryöstäjäjoukkion jäljille. N: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Diane Venora, Ashley Judd. HD. Kuvassa Neil McCauley (Robert
De
Niro).
Kuva: Monarchy Enterprises Sarl / Yle Kuvapalvelu

Heat – ajojahti (K16)

TV2:lla perjantaina nähtävässä Michael Mannin rikoselokuvassa sitkeä poliisi Vincent Hanna yrittää päästä ammattimaisen ryöstäjäjoukon jäljille. Rahankuljetusauto on ryöstetty ja kuljettajat ammuttu.

Pääosassa on todellinen tähtisikermä, Al Pacino, Robert De Niro ja Val Kilmer. Elokuva on uusintaversio vuoden 1989 televisioleffasta L.A. Takedown

Juttu jatkuu…

Heat uusintaversio vuoden 1989 tv-elokuvasta L.A. Takedown. 187 miljoonaa dollaria tuottanut elokuva sai hyviä arvosanoja kriitikoilta.

Vuonna 2001 Iltalehden kriitikko Tuomas Riskala nosti Heat – Ajojahdin viiden suurimman rikoselokuvan joukkoon.

Siinä missä Kummisedät ja Suuri gangsterisota olivat järjestäytyneen rikollisuuden kuvauksia, Heat kertoo huippuluokan ryöstökoplasta. Draama ja ylöspano kuitenkin yhdistävät elokuvia ja kaikissa rikollisten yksityiselämällä on olennainen osa tarinan ja sen rakentumisen kannalta”, arvio Film-o-holicin kriitikko Juha Rosenqvist elokuvaa. (2017).

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Yksi kommentti

Kommentit suljettu.