Tänään TV:ssä rikosleffa, josta leikattiin pois Petteri Summasen rooli

(1993) Rikospoliisi Harjunpää ja hänen työtoverinsa Onerva selvittävät outoa häirintää. Vartiointiliikkeen mies piinaa nuorta, menestyvää avioparia. N: Kari Heiskanen, Riitta Havukainen, Mats Långbacka. O: Åke Lindman. HD. Kuvassa Timo Harjunpää (Kari
Heiskanen).
Kuva: Åke Lindman Film-Production Oy / Yle Kuvapalvelu
Kino Suomi: Harjunpää ja kiusantekijät – Yle Teema Fem Tiistai 12.9. klo 21:55
Matti Yrjänä Joensuun rikoskirjaan perustuva Harjunpää ja kiusantekijät rikospoliisi Harjunpää ja hänen työtoverinsa Onerva selvittävät häirintätapausta, jossa vartiointiliikkeen mies piinaa nuorta, menestyvää avioparia.
Elokuva sai kiitosta kriitikoilta. Etenkin sen realistisuutta kehuttiin.

”Harjunpää ja kiusantekijät on mahdollisimman kaukana amerikkalaisten poliisisarjojen machosankareista ja väkivaltaisesta action-pullistelusta…. Elokuva ei ole jännittävä, mutta siinä on jännitteitä, jotka sikiävät ihmisten sisimmästä näkyvämmin kuin ulkoisista tapahtumista”, Raili Suominen Turun Sanomista kirjoitti (lähde: Elonet)

Rikospoliisi Harjunpään roolissa nähdään Kari Heiskanen ja hänen työparina Onervana nähdään Riitta Havukainen.  Lopullisesta versiosta leikattiin pois Markku Huhtamon ja Petteri Summasen roolit Antun kuolemaa tutkivina poliiseina.

Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1993. Viimeisin Harjupää-elokuva Pahan pappi ilmestyi vuonna 2010.

elisaviihde_abkhazia_050917_500x250

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone