Tänään TV:ssä raisu kotimainen road movie – teinitytöt kokevat liftausreisssulla enemmän osasivat kuvitellakaan

(2003) Tarina ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisen kivuista. 16-vuotias Minna saa kokea kesäisellä liftausreissulla enemmän kuin osasi kuvitellakaan. KK: Selma Vilhunen. O: Hanna Maylett. (U). Kuvassa Minna (Hennariikka Laaksola) ja Emma (Saila
Laakkonen).
Kuva: Fantasiafilmi Oy / Yle Kuvapalvelu
Vuonna 2003 valmistunut elokuva on tarina ystävyydestä ja aikuiseksi kasvamisen kivuista.
16-vuotiaat Minna (Hennariikka Laaksola) ja Emma (Saila Laakkonen) ovat bestiksiä. Minna on kokemattomampi, hän on neitsyt. Tätä ”epäkohtaa” lähdetään korjaamaan.
Minna saa kokea kesäisellä liftausreissulla enemmän kuin osasi kuvitellakaan. Tytöt kohtaavat reissulla koko mieskirjon. Rockyhtyeen kyydissä he päätyvät Ilosaarirockiin.

Onnistunut teinikomedia sisältää rankkojakin aineksia ja on asenteiltaan ja roolisuorituksiltaan sellainen, ettei se hetkessä vanhene. Espoon viimeinen neitsyt ei ole 15 vuodessa vanhentunut pätkääkään., Harto Hänninen kirjoittaa Ylen sivuilla.

Espoon viimeinen neitsyt -elokuvan käsikirjoitti Selma Vilhunen, joka on ohjannut mm. Oscar-ehdokkaana olleen yhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ja elokuvan Tyttö nimeltä Varpu.

Katso tv-ohjelmien tiedot Elisa Viihteen ohjelmaoppaasta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone