Tänään TV:ssä parjattu Suomi-komedia – ”En muista nähneeni näin ummehtunutta tekelettä”

532
TV1:n päiväleffana nähdään Toivo Särkän vuonna 1956 ohjaama komedia ikämiehistä, jotka viettävät eläkepäiviään yhteisessä poikamiesasunnossa. Heidän nuorennuslääkkeenään on nuori sihteeri.
Elokuva sai vaisun vastaanoton kriitikolta ja yleisöltä.
Esimerkiksi kriitikko Reino Forsberg kommentoi, että ”en muista nähneeni näin ummehtunutta tekelettä koskaan aikaisemmin.”
Myös Helsingin Sanomien kriitikko Paula Talaskivi pitkästyi elokuvaan:
”Nyt paljoon puheeseen väsyy niin, ettei lopulta hauskinkaan siinä huvita, kun samaan aikaan myös silmä kyllästyy: katsotaan samoja ukkoja lähes samassa kohdin, raskaanlaisen interiöörin keskellä ja välillä taas liiaksi (peruukit!) paljastavissa lähikuvissa”, hän kirjoitti.
Elokuvauutiset.fi näki vuonna 2010 päivätyssä arviossa jotain hyvääkin:
Viisi vekkulia on elokuvana erinomainen esimerkki suomalaisesta pojat on poikia -asenteesta. Sillä asenteella tehdystä filmistä on tullut hyväntuulisempi kuin mitä suomalaiset komediat nykyään ovat. Hyväntuulisuuden lisäksi filmin hyviin puoliin lukeutuvat onnistuneet roolisuoritukset, vaikka hahmot ovatkin tietysti melko yksinkertaisia.
Elokuva perustuu Suomen Kansallisteatterissa viisi vuotta aikaisemmin ensi-illan saaneeseen Agapetuksen samannimiseen näytelmään.
Lähde: Elonet-sivusto
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone