Tänään TV:ssä pystyyn haukuttu parodia: ”Kuka haluaa nimensä yhdistettävän tähän?”

Epic Movie 
Hulvattoman eeppinen parodia neljästä orvosta, jotka saavat pääsyliput merkilliselle suklaatehtaalle. Suklaatehtaalta poispääsy ei ollutkaan itsestäänselvyys, ja ulospäästyään orpojen kreisi seikkailu jatkuu tehtaalta taikamaahan, Gnarniaan. Ohjaajat: Jason Friedberg ja Aaron Seltzer, Yhdysvallat 2007, (86'). Pääosissa: Kal Penn, Jayma Mays, Adam Campbell, Faune Chambers.  


 The White Bitch (Jennifer Coolidge) administers some corporal punishment to an albino monk/assassin (Kevin Hart), 
               as Bink (Tony Cox) looks on.

Epic Movie (K12) – Sub

Sunnuntaina Subilla esitettävä Epic Movie kertoo neljästä orvosta, jotka saavat pääsyliput merkilliselle suklaatehtaalle. Tehtaalta poispääsy ei suju suunnitelmien mukaan ja he päätyvät taikamaahan.

Parodia, joka on jatkoa Date Movielle ja Scary Movie -sarjalle, ei herättänyt hurraa-huutoja kriitikoiden keskuudessa.

Epic Movie sai on saanut Rotten Tomatoes -elokuvasivuston 64 kävijältä keskiarvosanan 2/100. Thetoptens.com -sivusto on valinnut sen historian kolmanneksi huonoimmaksi parodiaelokuvaksi.

 

Epic Movie herättää paljon kysymyksiä. Miksi tämä on tehty? Mistä tähän on saatu rahat? Kuka haluaa nimensä yhdistettävän tähän?, Filmgoer-sivuston kriitikko Otto Kylmälä kirjoitti vuonna 2007 ensi-ilta-arviossaan.

”Huono näytteleminen ja oikeastaan kaikki muu pilaavat elokuvan täysin. Elokuva sisältää huonoja viittauksia MTV:n ohjelmiin ja tökeröjä musiikkiosuuksia”, hän jatkoi.

Kehuja ei sadellut myöskään Turun Sanomien Taneli Topeliukselta.

Epic Moviessa hauskojen juttujen puute konkretisoituu suurin piirtein joka kolmannen kohtauksen päätteeksi esitettävään pieru- tai pissavitsiin, ikään kuin ala-asteikäisille suunnattu alapäähuumori korvaisi sketsien kehittelyvaiheessa tapahtuneita ilmiselviä laiminlyöntejä.”

Murskakriitikeistä huolimatta elokuva tuotti noin 60 miljoonan dollaria voittoa pelkästään Yhdysvalloissa. Pääosissa ovat Kal Penn, Jayma Mays ja Adam Campbell.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone