Tänään TV:ssä parhaaksi valittu urheiluelokuvaksi – rooli oli raskas ja vaarallinen päätähdelle

(Raging Bull, USA 1980) Robert De Niro -sarjan avaa elokuva nyrkkeilijä Jake La Mottasta, joka puskee samanlaisella raivolla läpi ottelunsa kuin elämänsäkin. O: Martin Scorsese. N: Cathy Moriarty, Joe Pesci. HD. Kuvassa Jake La Motta (Robert De Niro).
Kuva: MGM International Television Distribution Inc. / Yle Kuvapalvelu
Yle Teema esittää tänään Robert De Niron vuonna 1980 valmistuneen klassikkoelokuvan.
Martin Scorsesen ohjaama Kuin raivo härkä on nyrkkeilijä Jake LaMottan omaelämäkertaan perustuva elokuva keskisarjan nyrkkeilijän tuhoisasta elämästä.
De Niron näyttelemä, Bronxin häräksi kutsuttu LaMotta puski samanlaisella raivolla läpi ottelunsa ja elämänsä – itseään ja läheisiään säästämättä.
Rooli oli De Nirolle raskas ja jopa vaarallinen, sillä hän lihotti elokuvaa varten yli 20 kiloa.
Elokuva keräsi kahdeksan Oscar-ehdokkuutta, pystin saivat De Niro sekä elokuvan leikkaaja Thelma Schoonmaker. Leffan maine on vain kasvanut vuosikymmenien saatossa. Kuin raivo härkä on valittu lukuisille 1980-luvun ja kaikkien aikojen parhaiden elokuvien listoille.
Juttu jatkuu…
Internet Movie Database -verkkosivuston listalla elokuva on rankattu parhaaksi urheiluelokuvaksi ja toiseksi parhaaksi nyrkkeilyelokuvaksi Rockyn jälkeen. Valinnat perustuvat miljoonien kävijöiden antamiin ääniin ja arvosteluihin.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone