Tänään TV:ssä: Nollabudjetin scifi-elokuva kuvattiin ohjaajan kotona – noussut kulttisuosioon

coherence_h

Kino: Coherence – Yle Teema Fem Perjantai 14.6. klo 21:00

Yle Teema esittää perjantaina mielenkiintoisen scifi-elokuvan Coherence. Vuonna 2013 valmistuneessa tieteisjännärissä pieni illallisseurue joutuu Los Angelesissa arvoituksellisten ja vaarallisten tapahtumien keskelle, kun komeetta ohittaa maapallon ja rinnakkaiset maailmankaikkeudet myllertävät.

Kyseessä on pienen ja tuntemattoman tekijäporukan elokuva. Budjetiksi on kerrottu 50 000 dollaria. James Ward Byrkit ohjasi esikoiselokuvansa kotonaan. Kohtauset kuvattiin vain viidessä yössä kevyellä kuvauskalustolla. Yhtenä yönä kuvaukset keskeytyivät sähköpulan vuoksi, koska lähistöllä kuvattiin Snickers-suklaapatukan mainosta.

Juttu jatkuu…

Elokuvasta ei tullut kassamagneettia, mutta se on saavuttanut jonkinlaisen kulttimaineen. Looper-sivusto nimesi sen yhdeksi aliarvostetuimmista scifi-elokuvista. Rotten Tomatoes -sivustolla 88 prosenttia arvostelijoista suosittelee elokuvaa,

”Coherence on juuri sellaista scifiä, josta pidän. Yksinkertaista, mutta toimivaa. Kvanttifysiikkateorioita parhaimmillaan. Elokuvan matala budjetti, kuvaustapa ja tuntemattomahkot näyttelijät eivät lupaa paljon, mutta voi pojat että elokuvaa on mielenkiintoista ja jännittävää seurata”, ruoditaan Rollenmaa-fi -sivustolla.

Elokuvassa näyttelee muun muassa Buffy, vampyyrintappaja -sarjan kulttisuosikki Nicholas Brendon sekä Isänmaan puolesta -sarjan tähti Maury Sterling.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone